L'Ajuntament de Palma recuperarà la dedicació del 1862 del cèntric carrer Colom a l'històric cap dels agermanats mallorquins, Joanot Colom, en comptes de referir-se a Cristòfol Colom. Tal com s'explicava ahir en l'article de Bartomeu Mestre a dBalears, aquesta via es va dedicar a partir de 1892 al descobridor perquè la figura de Joanot Colom encara s'enaltí més en donar nom a una plaça. Però en acabar la Guerra Civil, el nom fou suprimit i la plaça denominada "de España". Durant l'època del batle Aguiló, la denominació "Colón" va canviar a "Colom" per qüestions de normalització lingüística, però res més.
Ara, l'actual regidoria de Cultura i Patrimoni, que dirigeix Nanda Ramon, a través de la comissió de toponímia que realitza un estudi dels noms de carrers, considera que aquesta via ha de ser en honor de Joanot Colom.
No obstant això, es mantindrà la placa que diu Colom sense el nom. Hi ha una raó històrica per fer-ho. Segons Ramon, el segle XIX la norma general i el gust de l'època era retolar els carrers tan sols amb el primer llinatge de l'homenatjat. "Aquesta és la realitat de la toponímia urbana vuitcentista que cal respectar", va indicar. La regidora va afegir que per evitar confusions col·locarà una placa al costat de la denominació del carrer amb el nom complet de l'homenatjat a fi de proporcionar-ne més informació al ciutadà.
Joanot Colom va ser un dirigent agermanat del segle XVI que va estar empresonat a Bellver i executat cruelment a Ciutat. Els quarters del seu cos van ser exposats en diferents llocs de la ciutat. A la Porta Pintada se'n mostrà el cap durant segles dins una gàbia. La casa de Colom va ser enderrocada i el seu solar, sembrat de sal. És l'actual plaça del Rosari. Avui en dia, a l'indret hi ha una làpida instal·lada durant la I República davant la qual cada any es ret homenatge als agermanats.