algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Cort continua sense protegir hospitals i escoles del renou

No ha fet la zonificació dels usos socials dels edificis i, per tant, no se'ls pot garantir especial protecció contra el soroll del trànsit

111014

Mapa del renou nocturn a Palma exposat a la plana wed del ministeri estatal.

L'Ajuntament de Palma continua sense realitzar la zonificació de Ciutat, que assenyala les infraestructures que generen un gran renou (aeroport, trens i les carreteres urbanes). A més a més, aquesta zonificació també hauria de delimitar els usos del territori. Així, s'assenyalen les àrees que, pel contingut de les activitats que s'hi desenvolupen (salut, educació, serveis socials...), han de gaudir d'una protecció de renous més severa.
Encara no s'ha especificat, doncs, on hi ha escoles, hospitals, ambulatoris i clíniques, centres de dia, residències per a persones grans i similars. També es delimiten els indrets on hi ha més habitatges.

Depenent del tipus de zona, després es fixen els nivells màxims de soroll que pot suportar. Cort, per mitjà de la Regidoria de Medi Ambient, però, notificà a dBalears que "la llei diu que primer s'ha de fer el mapa de renous i després la zonificació". Tanmateix, el Reial Decret 1367/2007 (que desplega la Llei 37/2003 del renou) assegura en l'article 13. 4: "La delimitació per tipus d'àrea acústica de les diferents superfícies del territori [...] haurà de realitzar-se en les aglomeracions de més de 250.000 habitants abans de l'1 de gener de 2008".

Mapa sense zonificació

D'altra banda, ja s'ha realitzar el mapa de renous, que és una constatació del soroll actual que pateix cada zona de Palma. Amb els criteris estipulats a la zonificació, s'aplica el mapa per corregir les àrees amb renou massificat.
A la pràctica, el mapa estipula els criteris que, per exemple, ha de seguir un arquitecte a l'hora de projectar l'aïllament que ha de tenir la façana d'una casa basant-se en el nivell de soroll que suporta. Tant si és un edifici de nova construcció com si es tracta d'una reforma, ha de tenir en compte aquest criteri i aïllar la façana depenent del grau que li pertoca.

Fonts consultades del Col·legi d'Arquitectes de les Illes Balears desconeixien de l'existència del mapa de renous, per la qual cosa encara s'aplica la normativa prèvia (el codi tècnic de l'edificació, DBHR). A més, la crisi econòmica ha paralitzat la majoria d'obres. Per tant, és un servei que no ha estat gaire requerit entre els arquitectes de Ciutat. El mapa és consultable informàticament a l'oficina de l'Agenda Local 21. Tanmateix, aquests professionals reclamen que s'hi pugui accedir per internet.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Àcrata, fa mes de 11 anys
No hi ha polítics sense piconadores ni renous. No es pot ser antisistema. Visca el trull, visca el renou, que pels renous cobren els polítics,
Valoració:2menosmas
Per Miquel, fa mes de 11 anys
Gràcies quin enrenou.... l'he trobat. Aquest "Sistema sobre información sobre contaminación acústica" es una passada,(l'hi donau al google talment) el mapa surt, molts de megas per baixar, però val la pena, a aquells que els interessa el tema es clar. Res gràcies un altre vegada.
Valoració:3menosmas
Per quin enrenou malentés, fa mes de 11 anys
Per cert, a la pregunta de on podeu trobar el mapa de renou de Palma, dir-vos que l'ajuntament no l'ha publicat a la seva web. Si el voleu veure haureu d'anar al polígon de Son Castelló a les oficines de l'Agenda local 21, així mateix vos posaran totes les traves possibles. Inaudit però cert, dificulten l'accés de la informació mediambiental al ciutadà, qüestió legalment obligada.
Si alguna cosa voleu veure publicada haureu d'anar a la web del ministeri de medi ambient www.sicaweb.cedex.es
Valoració:7menosmas
Per quin enrenou malentés, fa mes de 11 anys
Pacient i Hermini, mesureu les vostres paraules perquè sols denoten desconeixement absolut del tema. Us equivoqueu de ple en qualificar la noticia anti Calvo. Aquest nyap de mapa de renou de Palma, es va encarregar a dit en l'anterior legislatura. Va esser una de les actuacions d'en Rodrigo de Santos a través de l'Agenda local 21 , i que a hores d'ara manté als mateixos funcionaris. L'únic que passa és que això és responsabilitat de la regidoria de medi ambient, amb na Cristina Cerdó al davant i na Paula Cortés com a coordinadora ambdues d'UM.
Per tant pixau totalment fora de test. Això és una herència enverinada que no han sabut ni han volgut arreglar. Mentres els ciutadans empipats i fotuts com sempre, vaja colla d'ineficients!
Valoració:7menosmas
Per Miquel, fa mes de 11 anys
A on puc trobar el mapa aquest dels renous de Palma? Pot algú posar l'adreça. Gràcies.
Valoració:1menosmas
Per Hermini Ganyegra, fa mes de 11 anys
Podeu fer la mateixa notícia del carrer Joana Roca de Son Servera? O del passeig del Ferrocarril de Manacor? O el renou que suporta el centre d'Inca?

He pensat el mateix que en Pacient: vet aquí la notícia antiCalvo del dia.
Valoració:1menosmas
Per Pacient, fa mes de 11 anys
Ja tenim la notícia antiCalvo del dia, es veu que si no hi ha res del carril bici hem de pegar a aquestes tonterietes de zonificació d'edificis. Que se vos veu d'una hora enfora, senyors del Grup Serra.
Valoració:1menosmas
Per Pere Antoni, fa mes de 11 anys
A la Unitat Sanitària d'Algaida, a més del renou de la carretera de Llucmajor-Manocor, no tenim ni pas de zebra pels malats, vells, dones embarassades, etc. Mal de creure, eh?
Valoració:7menosmas
Per Per una ciutat més habitable, fa mes de 11 anys
Ja podria l'ajuntament controlar una mica el descontrol de renou que patim en molts barris pels aire acondicionats que es deixen instal·lar sense cap tipus de restricció.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris