muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Son Banya es desploma

Cort toma cinc barraques més del poblat i reforça així la posició de dur el pla de desmantellament fins al final. Una de les cases era el zulo annex de la Paca en què s'amagava el botí de l'operació Musaranya

Les institucions ja no donen més treves Son Banya. A les batudes de la Policia Nacional per eradicar els clans del narcotràfic se sumen les actuacions de l'Ajuntament de Palma. Ahir les excavadores varen irrompre de nou al poblat per enderrocar cinc barraques més, com es preveu en el programa de reallotjament i reinserció social de les famílies aprovat en junta de Govern el juliol del 2008.

Fou necessari tot el matí perquè les cases ubicades en el primer carrer es convertissin en runes, però així acabaren davant la mirada impassible d'una desena de nins ja massa avesats a viure entre escàndols, baralles i tirs.

Aquesta és la segona vegada que les màquines entren en aquest búnquer amb l'objectiu d'esfondrar els barracots que conté. La primera fou el 30 de juliol. Aquell dia Cort donà llum verda a l'inici de les demolicions amb el conseqüent reallotjament de la família que hi vivia. Llavors només es va tomar una barraca, situada al carrer que arriba al descampat de l'entrada de Son Banya.

Amb l'actuació d'ahir ja són sis les cases que han estat enderrocades. La diferència és que ahir es van destruir els cinc zulos que formaven part de l'operació Musaranya, amb la qual cosa no es produiran reallotjaments.

El tinent de batle de Benestar Social, Eberhard Grosske, destacà que la "clau" per desmantellar Son Banya" és acabar ofegant els clans que es dediquen a la venda de droga. En contra del que pensa la societat, la major part dels residents no trafica. L'acció d'ahir constitueix una passa, però no hem d'oblidar que al nucli hi ha 70 barraques més.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Son Banya: arrasat!, fa mes de 11 anys
Durant molt d'anys hem estat pagant totes les despeses dels qui viuen a Son Banya, i mentrestant, ells s'han dedicat a robar i traficar. Ara són rics a costa nostra, i a més els hi hem de pagar una nova vivenda. Quins collons! I per afegitó, el paràsist de ZP mos pujarà els imposts, i aquí no passa res. Quins collons! Son Banya no s'ha d'esbucar, simplement, s'ha de bombardejar amb tots a dedins! I si se n'escapa qualcun, que se'n vagi a viure a ca'n Grosske.
Valoració:5menosmas
Per bernadet, fa mes de 11 anys
Jo propòs que els sonbanyarins desallotjats se'n vagin a viure davant can Grosske.
Valoració:3menosmas
Per piròman tranquil, fa mes de 11 anys
El bomber alarmat del primer comentari seria important que entengués d'incendis més que de Son Banya. A Son Banya hi ha 500 i busques habitants i l'Ajuntament ja ha dit per activa i per passiva que només facilitarà mitjans per al reallotjament a aquells que no tenen mitjans econòmics, és a dir, aquells que no es dediquen al narcotràfic
Valoració:0menosmas
Per Mallorqui., fa mes de 11 anys
Son Banya no s'ha de moure d'on es. Son Banya fa un funció social molt importat, qui vol droga va a Son Banya i no tenim drogadictes ni narcos per dins Palma. Els politics Mallorquins tant de dretes com d' esquerres son uns pijos que no saben que es tenir per veinats una familia que ven droga, qui pagara els plats del desmantallament de son banya som els que vivim als barris obrers de palma, que es on ubicaran a les families, no els duran a les barriades on viuen els politics. No som racista ni ho he estat mai peró pensar que familes que fa mes de 30 anys que viuen de vendre droga es posaran a fer feina es de beneits. També esta clar que si hi ha families que son traballadors honrrats s'els ha de donar una oportunitat pero n'hi ha molt pocs d'aquests dins son banya i la droga sempre formará part de la nostra societat.
Valoració:7menosmas
Per Espantat, fa mes de 11 anys
Si no fan res més que esbucar cases i recolocar els traficants,
escamparan la droga per tot Palma! Perquè anar a l´arrel del problema, ni pensar-ho!
Valoració:19menosmas
Per corrector, fa mes de 11 anys
"gità"?, on ha estudiat el redactor d'aquesta notícia? Quin és el seu nivell de català? I el corrector (o correctora) no se n'ha adonat? Errades com aquestes són impensables en un diari escrit en espanyol.
Valoració:-4menosmas
Per MARIA PONS, fa mes de 11 anys
TENDRIAN QUE ARRASAR EL POBLADO DE UNA VEZ POR TODAS
Valoració:14menosmas
Per bomber alarmat, fa mes de 11 anys
Avui he sentit en grosske per la ràdio dient que ha de col·locar (habitatge, feina...) sis-cents sombanyers! Que a principi de juny ja va col·locar una família (quin èxit!). Preparem-nos que ja vénen...!
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris