nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els ciclistes prenen les Avingudes

La infraestructura té 2.485 metres, pressupostats en 487.110 € finançats pel Fons estatal d'inversió local

38914

Diversos ciclistes gaudiren de la inauguració.

Ferran Aguiló(Jaume Morey)

Els ciclistes van protagonitzar ahir l'obertura del carril bici de les Avingudes. La nova infraestructura consta de 2.485 metres i ha estat finançada pel Fons estatal d'inversió local per valor de 487.110 euros. El 60% del tram circula per les Avingudes, mentre que la resta transcorre per carrers interiors. El carril bici volta pel carrer del Sindicat i es desvia pel passatge Maneu i pel carrer Mateu Enric Lladó, fins a arribar a la Porta del Camp i tornar a Avingudes. A més d'aquesta via de les Avingudes, ahir es van obrir a aquest mitjà nous carrils al carrer de Salvador Dalí i a la carretera de Valldemossa. El traçat de les Avingudes s'ha dotat d'un total de 34 semàfors exclusivament per als ciclistes. En les cruïlles que no estan regulades per aquests aparells, l'Ajuntament recorda que els ciclistes, igual que els vianants, tenen preferència. I és que, com és obvi, hi ha una clara necessitat d'extremar la precaució per evitar possibles "incidents".

Aquesta obertura del nou tram per a bicicletes va ser acompanyada d'una festa en la plaça d'Espanya, en la qual van participar els gimnassos Mega Sport Centre, Olimpic i Illes, que instal·laren bicicletes per fer una marató d'espíning. A la cita es va poder veure la batlessa de Palma, Aina Calvo; els regidors de Mobilitat, d'Urbanisme i de Cultura, entre d'altres. El pla E haurà finançat 8,5 quilòmetres de carril bici a Palma a final de 2009, que disposarà d'una xarxa de carrils de devers 42 quilòmetres.

Optimisme

A més, amb aquest acte es commemorava ahir al parc de les Estacions la Milla de la Mobilitat, organitzada per la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori, on el seu representant, Antoni Verger, vo voler posar èmfasi en la positivitat d'aquest canvi a Ciutat, ja que va considerar que "fomentarà els hàbits saludables dels ciutadans".
Tal com va sentenciar la batlessa ciutadana: "Palma trobarà la fórmula". Tant de bo sigui així.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Michael Komann, fa mes de 11 anys
Fantàstic això del carril bici. Enhorabona Mallorca per aquest avanç.
MIchael Komann,
Berlin.
Valoració:3menosmas
Per tirant lo blanc, fa mes de 11 anys
estudiantet, o aprens a escriure o no fa falta venguis a fer es ridícul aquí
Valoració:11menosmas
Per Adal, fa mes de 11 anys
Realment en aquesta illa, hi ha un merder de gent tercermundista que no mos deixa fer les coses que cal fer, per millorar la qualitat de vida, i amb un conservadorisme ranci i retrograda, només voldrien que els cotxos fossin els amos dels carrers, quan ja està tot, més que saturat de cotxos, i a sobre tenim el tema del canvi climàtic que és gravíssim!...
Està clar que aquesta gent tenen el colesterol al cervell, i no comprenen que es futur, es sa bicicleta, com a qualsevol ciutat avançada d´Europa.., i els hi costi suor i llàgrimes, la bicicleta s´acabarà imposant com s´ha imposat a la resta d´Europa, o Barcelona, per exemple... Quants forasterots que han tingut que fugir de ca seva, ara aquí es creuen els reis del Manbó, perquè duent un cotxo bó, i han de vacil.la quan van a fer de picapedrer?..., no es penós aquesta situació?..., o els senyors mallorquins de dretes de tota sa vida!..."que dirien es veïnats, si me veuen anar en bici!!!!!!!!...., se creuran que me tornat pobre!".....Au!, ja està bé!. La bicicleta esnecessaria i haurien de donar ses gràcies als que hi van, que salven el planeta i pensen per tots els "que no pensen"!.
Valoració:23menosmas
Per Tomeu, fa mes de 11 anys
El problema es on deixar la bicicleta desprès. Fermada a una farola? I quan tornes ... que? Te trobes que te falta mitja bicileta.
Valoració:-1menosmas
Per Quina genteta, fa mes de 11 anys
Carles Calvo: a qui jo no entenc és als qui proposau donar pel sac amb els cotxes, que ocupen més lloc i contaminen molt més, Sou com a dinosaures que han quedat atrapats al S.XXI encara apostant per contaminar. Jo demà mateix prohibiria l'entrada a Palma de tot cotxe que no fos resident o per força major, tots els altres en transport públic i bici, veuries si s'acabarien aviat els problemes.
Valoració:7menosmas
Per Carles Calvó, fa mes de 11 anys
Els que esteis a favor de dar pel sac amb la bicicleta no vos entenc de cap manera. Propos fer matançes, de pocs, a tot Europa i així seran com nosatres, i nosaltres amb el carril bici serem com ells. Ah i el sous, no just dels qie promouen els carrils bicis, que també sian europeus.
Valoració:-11menosmas
Per Això fa empagair, fa mes de 11 anys
Tots sabem que hi ha una guerra a mort entre el Grup Serra i l'Ajuntament pel tema Baluard. Per tant, tot el que surti d'aquests medis de comunicació i l'opinió dels seus periodistes (imposada) s'ha d'agafar amb pinces.
Però lo més demencial és veure articles d'en Matias Vallés o en Garrido del Diario de Mallorca, suposadament progressistes, criticant els carrils bici. Anam apanyats amb el priodisme d'aquestes illes, fa plorera.
Valoració:8menosmas
Per MMM..., fa mes de 11 anys
M'ha encantat les dobles que va treure ahir diumenge el dBalears amb tota la informació referent al carril-bici... La pela és la pela, no? Sinó no es pot entendre aquesta política anti carril bici (anti Calvó al preu que sigui) de les últimes setmanes i després dues planes d'informació! Si senyor amb el criteri periodístic!

Ah! I molt d'acord amb na Magdalena i el canal que han fet a ses avingudes! jijiji Quina cara!
Valoració:8menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 11 anys
Las bicicletas han de anar per la calçada, igual que els altres vehicles a motor dins circuits urbans.

Basta regular la ona verda dels semàfors entre una velocitat de 10 a 25 km/hora, de aquesta manera la bicicleta seria el vehicle més ràpid.

Total culpa del plan de estudis primaris, secundaris i universitaris.
A la cúpula dels regidors mos trobam gent que no sab lo que ès la energia cinètica, potential i tampoc sab sobre equations, màxims i mínims.

Els partids polítics haurian de implantar un filtre de forma que tots els càrregs electes sabessin mallorquin, tenguessin aprovadas assignaturas com física, chímica i matematicas a un nivell del batxillerat de abans de 1965.

Abans a la antiguitat, els dirigents solian tenir el quadrivium i el trivium.
Valoració:-8menosmas
Per Una vianant, fa mes de 11 anys
Ahir vaig llegir al D. de Mallorca unes declaracions del president d'Afedeco respecte del carril-bici que deia: "a mí m'agrada montar a cavall i no deman un carril-cavall... A dir beneitures no hi ha qui li guanyi...
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris