muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Cort retarda desallotjar les famílies de Son Banya

L'Ajuntament de Palma vol accelerar el pla de desmantellament del poblat, però els gitanos encara no han rebut cap notificació que els avisi d'abandonar un nucli cada pic més ofegat per les batudes

Els desallotjaments de les famílies que viuen a Son Banya van en retard. L'Ajuntament de Palma encara no ha enviat les notificacions per exigir als habitants de Son Banya que abandonin el poblat. Tal com es comprometé el regidor de Benestar social, Eberhard Grosske, era previst que en les pròximes setmanes les famílies rebessin l'ordre municial i, en el cas que algunes es negués a deixar els habitatges, el mateix regidor indicà que posaria en marxa mesures policials i judicials per tal que els desallotjaments s'executassin de manera forçosa.

Naturalment, Cort és partidari de seguir un procés gradual i negociat, però després dels darrers esdeveniments succeïts al poblat, es posicionà fermament que no consentirà més dilacions en els seus plans.

L'objectiu final és convertir Son Banya en un solar durant el mandat actual.L'assassinat de la Parrala hauria d'haver accelerat de manera molt important el pla de reallotjaments que prepara la Regidoria de Benestar Social de Cort, encapçalada per Eberhard Grosske. I des de l'Ajuntament hi havia la convicció ferma que s'havia d'acabar amb Son Banya tan aviat com fos possible perquè, tanmateix, la seva pervivència no ajuda a tenir "controlat" el problema de la droga, sinó tot el contrari. És a dir, provoca que existeixi una tumoració que fa més difícil el problema.

Això, en la pràctica, suposa una acceleració del pla que el Consistori de Palma tenia en funcionament. Però, mentre que l'ofec policial dins el nucli cada pic és més accentuat, aquest control contribueix a augmentar la precarietat en què viuen moltes de les famílies de la zona. La primera passa serà la notificació de desocupació, que rebrà bona part dels pobladors a partir de les pròximes setmanes. Es creu que els narcotraficants més populars seran els darrers destinataris del document, ja que l'acció municipal cerca llevar-los el "coixí". Després, quan se n'hagi aconseguit l'evacuació parcial, s'engegaran les mesures policials per tal d'acabar-la. Les persones del poblat que no tinguin relació amb el tràfic de drogues seran acollides pel Pla de reinserció municipal, tant en qüestió d'habitatge com d'obtenir feina.

Cort ja ha previst que, probablement, no voldran abandonar la zona i aquesta serà l'hora de la possible acció policial per procedir al tancament del poblat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jordi, fa mes de 11 anys
Sa llibertat no pot conviure amb gitanos fascistes de veïnats.
Valoració:2menosmas
Per elpayo, fa mes de 11 anys
Los gitanos votan. Asi que no creo que les echen fuera. El ayto les suministra agua y luz gratis. Si Son Banya existe es porque las autoridades lo permiten.
Valoració:2menosmas
Per Guiem, fa mes de 11 anys
En Grosske tampoc solucionarà es problemes què causaràn es gitanos.Lógico. Sólo interesa hacer ver que hacemos algo. Vamos, como Zapatero: tenemos un problema para cada solución, pero jamás la solución del problema.
Valoració:-5menosmas
Per Guiem., fa mes de 11 anys
Sa policía no resoldrà es problemes què causaran es gitanos.Tenemos la mejor policia del mundo, unos niñatos en Sevilla matan a una niña y no son capaces de hacerles confesar donde esta el cadaver. Son el cachondeo de los delincuentes. Tenemos la peor policia del mundo, solo saben poner multas.
Valoració:-4menosmas
Per Xesc, fa mes de 11 anys
A n'això se li diu sembrar voluntariament metàstasis a partir des tumor(gitanos i polítics).
Valoració:-1menosmas
Per Biel, fa mes de 11 anys
"en el cas que algunes es negués a deixar els habitatges, el mateix regidor indicà que posaria en marxa mesures policials i judicials per tal que els desallotjaments s'executassin de manera forçosa".¿A n'això no ho anomenen deportació??.
Valoració:10menosmas
Per la flagoneta de los malacatones, fa mes de 11 anys
crec que sa solució és que, cada politic s'endugui una família d'aquestes a ca seva...bastarà una setmaneta
Valoració:11menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 11 anys
Esperem que ho retardin eternament. O que desallotgin instal·lant el personal sombanyer a les cases dels polítics o als seus barris.
Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris