algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els taxistes s'aturaran contra el carril bici

La majoritària Associació d'autònoms dóna suport a la mobilització que rebutgen els afiliats a CAEB i Pimem

110636

Avui es decidirà quin dia tindrà lloc la primera mobilització.

IRENE G. RUIZ

L'Associació d'autònoms del taxi, que representa 820 de les 1.246 llicències de Palma, convocarà una mobilització per protestar contra els carrils bici de les Avingudes i del carrer de Balmes. Només falta saber la data exacta de la vaga, que es decidirà avui. Serà, en tot cas, a final de setembre o a principi d'octubre. Gabriel Moragues, president de l'Associació d'autònoms del taxi, registrarà dilluns la instància de convocatòria. Els afiliats a CAEB i a Pimem rebutgen la protesta. Els taxistes aturaran així durant unes hores per mostrar el rebuig als carrils bici de les Avingudes i de Balmes. Les mobilitzacions no tindran lloc si Cort accepta negociar, però en cas contrari continuaran. En aquesta segona oportunitat, es durà a terme una concentració a la plaça de Cort.

Moragues criticà que el carril bici s'ha fet amb "premeditació i traïdoria" durant el mes d'agost, causant un gran malestar en el sector del taxi a causa dels embossos que provoca aquesta infraestructura que els "perjudica" la feina dels taxistes i "encareix el servei als clients". "El carril bici s'ha implantat per una minoria de ciutadans que es traslladen en bicicleta per una tema d'oci més que per anar a treballar, per la qual cosa no té cap explicació el fet que el Consistori hagi imposat aquesta infraestructura a tots els ciutadans", explicà. Moragues considera fonamental que Cort redueixi els torns de feina a l'hivern. Es tracta d'una mesura encaminada a rendibilitzar una mica més les hores de treball.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per X, fa mes de 11 anys
el carril bici de les avingudes es una marevella, ara puc anar a la escola i al conservatori en bicicleta, mes rapid que el bus i sense els problemes del cotxe. els taxis tenen carril propi. que no es queixin!
Valoració:2menosmas
Per jaume, fa mes de 11 anys
Tots sabem que els taxistes tot lo que fa olor a ecologia, transport public, bici, peatonalització...i a tot lo que no sigui del PP, els escarrufa.
Valoració:3menosmas
Per Solleric, fa mes de 11 anys
Plaça Espanya, gran problema circulatori ja que han reduït els carrils per cotxes de 3 a 2... però no per el carril bici sinò perqué ara hi ha 2 carrils, o 1 de doble amplada, per bus i TAXI... potser haurien de llevar taxis, sobretot aquests que protesten tant, i que per cert no dirien ni mú si el carril bici l'haguès fet el PP, reflexionau sobre perqué protesten aquests autònoms que es creuen emprasaris i han de esser de dretes
Valoració:2menosmas
Per forà empegueit pels de Palma, fa mes de 11 anys
Propera passa:implantació del bicing i infart general dels cotxeinòmans de ciutat.
Valoració:2menosmas
Per Bixiclista, fa mes de 11 anys
Aquests lo que tenen és por de perdre clients. Si s'afavoreix l'ús de la bicicleta, molta gent l'emprarà abans que agafar un taxi, que surt caret-caret.
Valoració:4menosmas
Per Entre poc i massa, fa mes de 11 anys
A vianant. "Aparcaments" en plural. Només conec el de Son Fuster. Se n'haurien d'habilitar més i que el transport públic tengués més freqüències i fos més barat.
Valoració:0menosmas
Per vianant, fa mes de 11 anys
A Entre poc i massa: l'Ajuntament de ciutat ja habilita aparcaments disuasoris, a Son Fuster n'hi ha un devora l'estació del metro; esper que amb el tamps en facin més.
Valoració:-1menosmas
Per vianant, fa mes de 11 anys
A Xisco Mas: ¿Tolerància és respecte i diàleg cap als altres? Idò preneu-ne nota tots els que atacau al carril-bici per què els automobilistes perdeu terreny... Fins ara no deieu res del fet que els vianants hàgim de compartir les voravies amb els cilistes ¿o és que els vianants no tenim dret al respecte i diàleg...?
Valoració:0menosmas
Per Xisco Mas, fa mes de 11 anys
Vileter, pens que dius el que t'agradria sentir. Vas equivocat, no sóm portavaveu de ningú emperò tinc opinió pròpia i just responc de mí. Posat a dir tonteries, a moltes cases de Mallorca es mate un porc cada any, sí d'altres llocs volem importar l'ús de la bicicleta, intentem exportar-los mata un porc cada any que és un costum molt nostre. Les coses que es volen imposar, a la llarga creen el que ara fem tú i jo, discrepar. Una abraçada,
Valoració:-3menosmas
Per Jaume Clarafont, fa mes de 11 anys
Els taxistes, tota una màfia, ara es queixen pobrets, ells que es comporten com els amos del carrer, els sap greu que la gent vagi en bici, d'aquesta manera no es gasten els doblers amb ells.
Ara el que toca és educar als ciutadans a conviure amb les bcis i amb el carril bici, no hi ha dia que no trobis cotxes aparcats al mig del cfarril, gent que camina pel mig del carril i s'enfaden per què els hi dius que per allà no poden anar,fins i tot fa uns dies un argentí maleducat en va voler tocar la cara per dir-li que allò era per les bicis i no pels vianants.
La veritat és que no estem acostumats a Ciutat a la circulació en bici, aquí encaraes porta la llei de la jungla rera el volant. És un pena.
Que no s'aturi el carril bici, entre tots farem de Ciutat un lloc ideal pels ciclistes.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris