nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

La candidatura de Fiol impugna el calendari d'eleccions

Afirma que el Comitè de direcció de la Junta Insular de Mallorca és un òrgan “incompetent” per resoldre aquesta qüestió

La candidatura de Francesc Fiol a la junta territorial de Palma ha presentat aquest matí una impugnació a l'acord del Comitè de direcció de la Junta Insular de Mallorca que estableix el calendari d'eleccions de les juntes de districte de Palma. La impugnació ha estat presentada davant el comitè regional de drets i garanties del PP, després de que ahir, l'altre candidat a presidir la junta local de Palma, José Maria Rodríguez, fes públics els noms dels candidats a presidir els districtes de la capital i les diferents dates en les quals es produiran les votacions.

En un comunicat, Fiol considera a més que el Comitè de direcció de la Junta Insular de Mallorca és un òrgan "manifestament incompetent", ja que no correspon a tal organisme resoldre sobre una competència de la Junta Insular, segons resulta evident de la lectura de l'article 24 del reglament del PP a l'illa de Mallorca, segons la nota.

Per això, el candidat estima que procedeix al comitè regional de drets i garanties del PP "revocar" tal acord i escoltades les parts decideixi el que en dret correspongui. Així mateix, fonts del PP han informat que la fixació del calendari generarà una "pressió innecessària" sobre els electors, posant-los "entre l'espasa i la paret" durant diversos dies, i han afegit que "fa la sensació que només existeix un candidat a presidir la junta local".

D'aquesta forma, Fiol espera que "es rectifiqui l'error" que constitueix "dilatar durant un mes" el procés electoral a Palma i sosté que les eleccions s'han de celebrar un únic dia, i no diversos, com és el cas.

Finalment, el diputat assenyala que l'objectiu del recurs és "evitar els conflictes que suposarien mantenir durant mes de vint dies un procés electoral obert, tenint els afiliats immersos en un debat intern que podria ser resolt en dos dies, amb el mal que amb això pot fer-se als interessos del PP".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris