L'Ajuntament de Palma ha encarregat dos informes externs per tal de determinar el valor patrimonial del monument al creuer Baleares situat a la Feixina i concloure d'aquesta manera com aplica la Llei de memòria històrica al monòlit.
Un dels estudis l'elaborarà un professor de la UIB expert en Història de l'Art, mentre que el segon informe està sent elaborat per un altre docent especialitzat en temes jurídics. Ambdós són de la UIB però elaboren els estudis a títol particular. El primer haurà d'analitzar si realment aquest monument conté algun element arquitectònic o artístic que valgui la pena conservar. El segon informe sospesarà, en funció dels resultats del primer, quina és la millor solució que s'haurà de donar al creuer Baleares. Les dues opcions posssibles són contextualitzar o enderrocar-lo. El fet que la regidoria de Cultura i Patrimoni que encapçala Nanda Ramon faci una cosa o l'altra dependrà, en bona part, de l'opinió d'aquests assessors. Fa dos anys, concretament el 18 de juliol de 2007, l'Ajuntament de Palma va anunciar que tenia la intenció de tapar la placa del monòlit franquista ubicat a la Feixina i substituir-la per una altra que s'adequàs als valors de la democràcia actual. D'aquesta manera es pretenia donar un nou context a tot el conjunt de la plaça i fer complir l'únic acord d'aquest estil que es va aprovar per ple en l'anterior govern del PP, a petició dels grups de l'oposició. Ara se n'elaboren informes nous, però Cort encara no sap quin serà el final. La responsable d'aquesta àrea no ha descartat en cap moment la possibilitat de llevar-lo d'enmig de la plaça.
El creuer Baleares va ser un dels vaixells de guerra a les ordres dels militars sublevats. Va ser fonat l'any 1938 a 60 milles del cap de Palos pels impactes de l'esquadra republicana