lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Embossos en acabar vacances

Les obres pel carril bici varen tornar a provocar llargues coes, que poden veure's incrementades per la tornada a la feina de molts palmesans. Per a l'inici del curs escolar es preveu que sigui pitjor

110094

Embossos a les hores punta a les Avingudes.

Ferran Aguiló(Joan Torres)

Les Avingudes registraren ahir un increment de la intensitat del trànsit, que provocà embossos i un cert caos circulatori. La zona més conflictiva fou el tram entre l'avinguda d'Alemanya i Comte de Sallent en direcció a la mar, especialment a les 11.00 hores. L'eliminació d'un carril de circulació per habilitar-hi el carril bici i les obres de la zona són els responsables d'aquesta situació. Des de l'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma informaren que la intensitat del trànsit fou l'esperada. Durant la jornada d'avui es preveu que encara sigui major, ja que l'1 de setembre s'incorporen a la feina un bon nombre de persones. Les retencions encara es poden veure incrementades l'11 de setembre, quan comencin les classes als col·legis.

Cort ja està preparant un dispositiu de seguretat, com cada any, però aquest cop centrat als carrers que es veuen afectats per les obres del pla E. Les tasques s'iniciaren fa una setmana i en algunes zones ja s'han acabat, com l'avinguda d'Alemanya i d'Alexandre Rosselló. Ara el carril està pràcticament enllestit per ser utilitzat a la majoria de les Avingudes. Si a les hores punta ja es formen aquestes coes, ara falta veure què passarà amb l'inici del curs regular. Tret que un bon nombre de conductors de vehicles decideixin agafar la bici i canviar de carril, sembla ser que els embossos es repetiran al llarg dels propers dies.

A més a més, Palma està pendent del traçat definitiu del tramvia, que es donarà a conèixer durant aquest mes. Llavors se sabrà si aquest anul·larà el carril bici o si encara restarà un altre carril a les Avingudes.
El trànsit aquests dies s'ha vist concentrat en els trams en què es duien a terme les obres. A part, com que les tasques impliquen un avançament de les parades d'autobús, moltes s'han hagut de canviar de manera temporal de lloc, amb tot el desconcert que això provoca.

El GOB, a favor de la bici

"Fa anys que demanam un canvi en la mobilitat de la Ciutat. Ara tenim la possibilitat de fer-lo realitat i cal que ens hi impliquem tots els ciutadans". Amb aquesta frase titulava ahir el moviment ecologista GOB un comunicat en què defensava l'ús de la bicicleta com a forma de desplaçament per la ciutat. També recordà que 174 cotxes equivalen a 3 autobusos o un tramvia. A més, convocaren una bicicletada aquest dijous, a les 19.30 a plaça d'Espanya, en defensa d'aquest vehicle.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per sarraí, fa mes de 11 anys
agafau la bici i en fareu via
Valoració:1menosmas
Per 1 bici = 1 cotxe manco, fa mes de 11 anys
La policia, al començament del C/ Sindicat (abans Bar Triquet), durant les hores punta es talla la circulació. Està saturat de cotxes (Porta de St. Antoni, c/ Josep Anselm Clavé, pl. de l'Olivar, Velázquez, ...) i la major part dels cotxes només 1 persona. A les avingudes també s'abusa per circular en cotxe.
Valoració:5menosmas
Per J.M., fa mes de 11 anys
Aina, aprofita per fer 4 voltes en bicicleta oficial que d'aqui a dos anys ni tú ni els carrils hi seran. Déu ho vulgui.

P.D. Li desig tota la salut del món, em referia a que no tornarà repetir com a Batlessa
Valoració:-16menosmas
Per Enric, fa mes de 11 anys
El adelantamiento de las paradas de autobús es añadir una barrera arquitectónica más, que en un futuro se tendrá que resolver. Los usuarios del autobús quedan aisládos mientras lo esperan, niños entre ellos, con el peligro que ello conlleva.
Valoració:1menosmas
Per Mario.-, fa mes de 11 anys
Els culpables dels embossos són els cotxes. La cultura del cotxe és l'egoisme. La majoria de cotxes només hi va una persona. 1 cotxe = 10 m2.
Valoració:14menosmas
Per Mario.-, fa mes de 11 anys
SI AL CARRIL BICI. Les avingudes són un riu de cotxes. Es necessiten + passos zebrats. Són pocs i amb poc temps per creuar les avingudes. Un 80% de les avingudes és destinat als vehicles a motor. Les ciutats són per a les persones.
Valoració:12menosmas
Per xaume, fa mes de 11 anys
Avancem: Podrem intentar ser europeus quan tenguem un transport pùblic que no sigui tercermundista. He provat de deixar el cotxo i anar amb bus en el meu desplaçament diari a ne's Coll de'n Rabassa. He aguantat dos dies. Autobussos com a llaunes de sardines desprès d'esperar un quart d'hora a una parada (just devant el nou edifici de Gesa) sense un trist parasol ni un pobre seient. I com aquesta parada em suposo n'hiaurà moltes altres a diferentes línees.
Remei? Tornar agafar el cotxo.
Abans de fer experiments lo que tendria que fer na Calvo és anar un grapat de dies en Bus, però clar, ella se'n fot, la duen per tot en cotxo oficial que paguem noltros...
Valoració:-5menosmas
Per Avancem!, fa mes de 11 anys
En un fututr molt llunyà, riurem mirant el passat i direm, caram! Com devia ser tot això amb cotxes, embossos, pol·lució i renous de claxons?
Sincerament, aquesta situació és d'aquelles que en passar el temps te'n adones que era absurd oposarse.
Tots desitjam un món millor, menys polució, en contra del canvi climàtic, però per anar al cine que hi podria anar amb 4 pases, hi vaig amb cotxe...
Si som uns hipòcrites al fons!
Intentem ser més europeus i menys tercermundistes, gràcies!
Valoració:17menosmas
Per llest, fa mes de 11 anys
dan solo, només cal deixar passar una mica de temps per a que tots i totes ens acostumem a la nova situació; crec que estaràs d'acord en què una ciutat sobresaturada de cotxes era insostenible, per tant està bé prioritzar el transport públic, les bicis, els vianants, etc.
Valoració:17menosmas
Per dan solo, fa mes de 11 anys
La teva idea dels carrils-bici és bona, però ara per ara impracticable. La ciutat és, ara mateix, un infern. No crec que s'hagi de defensar una idea en qualsevol cas. Crec, batlessa, que t'has equivocat. Els ciutadans no som una part o concepte ideològic, sino una realitat, que ho està passant malament. En època de crisi, i sense anar de vacances, la ciutat irrespirable de dia, i plena de renous a la nit. Conclusió?...
Valoració:-17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris