algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

El tren fins a Alcúdia no es farà

El tren no es durà fins a Alcúdia. Almanco, durant aquesta legislatura no s'engegarà el projecte previst. Una nova reunió del Pacte al més alt nivell, mantinguda al Consolat de Mar i presidida per Francesc Antich, Miquel Àngel Flaquer i Biel Barceló, no aconseguí desbloquejar el conflicte polític sobre el traçat. El conseller de Mobilitat, Biel Vicens, i el batle alcudienc, Miquel Ferrer, no es mogueren ni una passa de les seves posicions inicials.

El departament de Vicens (Bloc) manté que és de la seva responsabilitat decidir el traçat i assegura que els seus informes tècnics i ambientals avalen que el tren ha d'anar per l'anomenat corredor nord, al costat de la carretera i amb arribada al nucli urbà d'Alcúdia. Per contra, Ferrer (UM), amb el suport de la resta de grups de l'Ajuntament d'Alcúdia, exigeix un traçat pel corredor sud, pels voltants del parc de l'Albufera i amb arribada a prop del port d'Alcúdia. Mantenen que és un traçat que ja es pactà fa prop de vuit anys i que el parc natural no se'n veuria afectat ambientalment. Mobilitat ho nega.

Així les coses, i amb el suport de les seves respectives formacions, Vicens i Ferrer mantingueren ahir els seus posicionaments sense que la intervenció del president del Govern, Francesc Antich, ni els líders del Bloc i d'UM, Biel Barceló i Miquel Àngel Flaquer respectivament, servís de res.

Davant aquest desacord polític sobre el projecte, la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori advertí en el seu moment que si es mantenia aquest escenari descartaria dur-lo endavant durant el present mandat. El president Antich tampoc no era partidari de forçar una sortida si l'Ajuntament d'Alcúdia i UM mantenien l'oposició.

La qüestió perillava de convertir-se en un conflicte polític similar al de Son Baco en el cas que la Conselleria de Mobilitat decidís emprendre aquesta actuació pel traçat nord. De la mateixa manera que amb el camp de golf de Campos, UM podria fer servir iniciatives parlamentàries per bloquejar la iniciativa. El PP ja havia anunciat que estava disposat a presentar una esmena al Decret Grimalt en aquest mateix sentit.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 11 anys
Abans de fer el tren d'artà haurien de consensuar el traçT per arribar a Cala Rajada. Passarà el mateix. No hi ha res més patètic que un tren sense principi ni fi. De moment el tren d'artà no arriba ni a l'estació de Manacor ni a Cala Rajada. Jo no vull una merda de tren provisional per 20 anys a que els polítics es posin d'acord a fer-lo passar per manacor i per cala rajada. El millor és que es deixin de tonteries de tren i posin una bona xarxa d'autobusos am bones freqüències que arribi. Per tot.
Valoració:-3menosmas
Per Ferroviari, fa mes de 11 anys
Quin projecte tan maleït. Ja el varen intentar fer a principis del segle XX i gairebé no es va fer res per falta de doblers, després de la guerra es va fer l'explanació i només quedava posar les vies però tampoc va anar bé, es va aturar el projecte i els terrenys revertiren als antics propietaris. I ara, que tenim doblers per fer-lo no hi ha voluntat d'alguns. Realment un projecte amb mala pota històrica...
Valoració:6menosmas
Per Pep, fa mes de 11 anys
El despreci d'UM cap al primer parc natural de les Balears és evident: Polígon industrial de Ca Na Lloreta (Alcudia UM) permés per l'inefable Pla Territorial (parit per UM). Tren (Alcudia UM), Golf de Son Bosc (Muro UM)...etc més clar aigua. Tot ben eferradet al Parc. Meam si l'estrangulam d'una puta vegada. Pacte de ciment. Quin fàstic
Valoració:7menosmas
Per A CAMPOS SÍ, QUE VOLEM TREN, fa mes de 11 anys
A CAMPOS VOLEM TREN
Valoració:2menosmas
Per Bernadet fii de rei, fa mes de 11 anys
"El tren fins a Alcúdia no es farà". Inútils!
Valoració:-1menosmas
Per Revolta pagesa, fa mes de 11 anys
Han guanyat els cacics de la comarca, amb finques al traçat: EN GARCIES, DE GRAFIQUES GARCIES D'INCA, en VILAIRE d'Alcúdia i en CERDÀ de Sa Pobla, i a qui tant UM, com PP i PSOE els hi besen el cul
Valoració:9menosmas
Per Miquel, fa mes de 11 anys
Idò si no volen aquest tren, que els de la conselleria facin el traçat cap a Llucmajor, Campos, Felanitx i Santanyí, que noltros sí que el volem. I mirau si ho teniu bé per fer-mos el tren que només heu d´habilitar la mitjana bestial de l´autopista que va cap a Llucmajor o, en cas de no poder ser, utilitzar una de les secundàries paralel·les a l´autopista.
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris