nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
25°

Aldarulls a la mesquita

El temple musulmà de Pere Garau va ser l'escenari d'un fort enfrontament entre la Policia Local i fidels de l'islam que acabà amb la detenció de tres persones

38358

La policia Local en el moment que intentaven accedir a l'interior de la mesquita.

21-12-2016Vasil Vasilev

La mesquita de Pere Garau, lluny d'assemblar-se a un temple de pau, es convertí ahir cap a les 23.00 hores en un camp de batalla amb crits, renous i cops de porra per part de la Policia Local de Palma cap a un grup de musulmans que acostumen a desplaçar-s'hi per fer-hi les seves oracions diàries. Els enfrontaments acabaren amb la detenció de tres persones. El conflicte, segons explicà el portaveu de la Lliga Musulmana, Nouredine Belmeddah, començà quan dos agents tractaven de cercar l'autor d'un robatori que s'havia produït aquell horabaixa mateix en un carrer de Palma. Els policies locals aturaren un jove marroquí de 25 anys, de nom Driss, i li demanaren la identificació perquè el consideraven sospitós. Tot seguit el deixaren partir. No obstant això, segons la seva versió, els agents van seguir el jove fins a la mesquita, on es disposava a resar. A l'interior hi havia una desena de persones, entre les quals es trobava l'encarregat del temple, Juan Peralta; el president de la Lliga Musulmana de Balears, Francisco Jiménez, i el secretari general de l'Associació Europea d'Associacions algerianes, Salen Smati.

"Quan els policies van tractar d'entrar a la mesquita, l'encarregat i el president de la Lliga els van demanar que no ho fessin, que respectassin el temple com es respecten les esglésies o les sinagogues", relatà Belmeddah. Afegí que un dels agents respongué que "era al seu país i feia el que volia". Smati, que fou testimoni i víctima dels cops policials, corroborà que els dos agents irromperen al santuari amb cops de porra cridant: "Jo som l'autoritat, anau-vos-en tots a la merda i al vostre país. Jo faig el que em surt dels collons". Després d'això, segons la versió del portaveu de la Lliga, "es va posar a empènyer la gent i va començar a agredir-la amb la porra. Arrossegaren el cap de Francisco Jiménez contra el terra", denuncià Smati. Després de les agressions, segons Belmeddah, els agents emmanillaren l'encarregat de la mesquita, el president de la Lliga i el jove marroquí, que tingueren retinguts durant més de dues hores al quarter de Sant Ferran. Com a protesta, un ampli seguici de 200 musulmans s'hi desplaçà i optà per fer una resistència pacífica davant la caserna.

La versió que oferí el cos de seguretat ahir era molt divergent. Mentre que els musulmans han interposat una denúncia formal i han acusat els dos agents "de violació d'un espai destinat al culte, d'agressions, d'insults i d'abús de l'autoritat", l'Ajuntament sosté que els policies "no van actuar amb intenció ofensiva" quan entraren a la mesquita. L'atestat policial diu textualment que "en el moment que els agents volien entrar a la mesquita, els hi negaren el pas i arribaren fins i tot a propinar-los alguna empenta per evitar que hi accedissin, i tots s'havien posicionat estratègicament, de manera que formaven una barrera humana". Ahir mateix, els responsables de la Policia es reuniren a l'horabaixa amb el col·lectiu afectat per aclarir els fets. En tot cas, no és el primer pic que la Policia utilitza la porra "lleugerament". En són una prova els atacs de fa dos anys durant la festa alternativa de Sant Sebastià i en les mobilitzacions dels estudiants de la UIB. El succés ha estat qualificat per Belmedah com "l'enfrontament més greu ocorregut entre les forces de seguretat i la comunitat musulmana". En els propers dies, el col·lectiu organitzarà una manifestació.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Sebel·lí, fa mes de 10 anys
No enteneu res, els musulmans tenen cera del Corpus. Poden vendre carn i roba tot mesclat, vendre haixix als locutoris, tenir cementeris islàmcis pagats amb els nostres imposts. I ara voldríeu que la policia pogués entrar a la mesquita, de cap manera. Però sempre teniu un recurs: fer-vos musulmans i tot us anirà vent en popa.
La mateixa gent que s'escandalitza per la violència de gènere troba graciós que les dones musulmanes estiguin tancades amb pany i clau i les nines no vagin a escola sense que ningú s'hi fiqui.
Valoració:4menosmas
Per Bulka Porc i Saïm, fa mes de 10 anys
Humil.liat els musulmans? perseguir delinqüentis és humil.liar? Amb això de que són moros se creuen que les lleis no estan fetes per ells...
Valoració:4menosmas
Per Un ciutada honrat i treballador, fa mes de 10 anys
Jean, si perseguir a un presumpte delinqüent per detenir-lo és racisme i xenofòbia, em pots dir que ets tu)
Valoració:8menosmas
Per Tòfol, fa mes de 10 anys
Tolerància zero amb els racistes i feixistots. Avui escanyen els musulmans i demà ens escanyaran a nosaltres si no "resam com toca". Ja hem patit massa creuades nacionals com per ara haver de patir bergants de mena com aquests.
Valoració:-5menosmas
Per Jaume, fa mes de 10 anys
Què va passar? Què putes en saps tu? I escolta, mallorquí i turumbo, els mateixos que han humiliat els musulmans són els que cada dia ens humilien per parlar la nostra llengua.
Valoració:-2menosmas
Per Un mallorquí, fa mes de 10 anys
Si no hi hagués mesquita això no hauria passat
Valoració:17menosmas
Per turumbo, fa mes de 10 anys
jean:
per "patir en primera persona el rebuig de gent estúpida i prepotent que se creu superior" com tu dius, els mallorquins no cal que emigrem, ja que ho experimentam dia rere dia a ca nostra.
Valoració:0menosmas
Per jean, fa mes de 10 anys
Això està ple de xenofòbia, quina merda de comentaris estau fent, gent?? Voleu obrir els ulls? Quina puta vergonya de societat tancada i manipulada. Quina llàstima... Per favor que algú digui alguna cosa de sentit comú.... això acabarà malament... puta gent ignorant i racista... me feis oi i esper que algun dia vos toqui emigrar i patir en primera persona el rebuig de gent estúpida i prepotent que se creu superior.... puta merda de societat....
Valoració:-1menosmas
Per J.M., fa mes de 10 anys
Quan ho fa un moro, sud-americà, negre, etc... es diu que són els seus costums, si ho fa un de noltros és un faixista, un maltractador, etc... Som més beneits que es cagar de panxa. El carrer ja comença a estar cansat de que a ells tots els està bé. Mantenen els seus costums i no es volen integrar, no tots. Quans de "progres" podrien anar a una manifestació a favor de Israel a qualsevol país àrab?. Veis, no són com noltros. Supos que a la manisfestació algún cap de fava del Pacte hi serà, emperò a una manifestació per demanar un finançament just i clar no hi aniran
Valoració:4menosmas
Per Jaume, fa mes de 10 anys
Em sorprenen una mica tots aquests comentaris racistes en gent que no hi era i, per tant, no sap ben bé que va passar a la mesquita.
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris