cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
26°

Berber homenatja els clàssics

La Caixa inaugura avui una retrospectiva sobre l'artista bosnià Mersad Berber

La Fundació La Caixa acollirà a partir d'avui l'exposició de Mersad Berber. A partir d'una trentena de pintures, aquesta mostra serà la més completa que s'hagi pogut veure mai sobre el treball de l'artista bosnià. La retrospectiva farà un repàs complet de la seva trajectòria des de la dècada dels setanta fins avui, amb l'exhibició d'obres de sèries encara inacabades. Mersad Berber, nascut el 1940, es declara defensor de l'art figuratiu i del llenguatge pictòric. La tècnica de l'artista l'ha portat a expressar-se amb el gravat i a concebre llibres d'artistes i, fins i tot, films d'animació. La seva obra reflexiona sobre els homes i les dones actuals i la seva reacció davant situacions tan tràgiques com la guerra, entre d'altres.

L'exposició s'estructura al voltant de sis sèries en les quals fa una recreació al món bizantí, a més d'una presentació dels desastres de guerra que el pintor ha viscut de prop. Dins l'obra de Mersad Berber conviuen moltes tècniques, tot i que el tret més característic de la seva obra se centra a pintar cavalls forts i pacients que no són altra cosa que els vehicles que fa servir Berber per expressar les emocions més tràgiques i terribles.
Lluny dels centres consolidats de l'art contemporani, el pintor ha superat barreres que li han permès aconseguir un prestigi internacional.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris