nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
17°

El SAPS ja està enllestit

El nou edifici, que tanta polèmica va crear, serà operatiu a partir de l'agost. Per reconciliar-se amb els veïns, l'Ajuntament de Palma proposa usar les instal·lacions per fer-hi tallers de barri

El nou edifici del Servei d'Acollida i Promoció Sociolaboral (SAPS) ja ha acabat les obres i està previst que hi comencin a arribar usuaris durant l'agost.

El SAPS és un servei de l'Ajuntament de Palma que cuida les persones que queden temporalment sense sostre. N'hi ha de dos tipus bàsics: les persones en situació de dificultat social i les d'emergència social.

El primer es caracteritza per la manca de recursos econòmics, dificultats d'inserció laboral i feblesa en la xarxa de suport familiar. El SAPS no només els ofereix on dormir temporalment, sinó que contribueix activament a la seva inserció social i laboral. Els requisits per entrar-hi, però, són tenir la nacionalitat espanyola i ser resident a Palma; tenir entre 18 i 65 anys; no ser toxicòman ni alcohòlic actiu, i presentar, en el moment de la demanda, necessitat de promoció social i laboral.

En el segon grup hi entren aquelles persones que necessiten un acolliment d'emergència, com per exemple les que pateixen incendis, enderrocaments, desnonaments o neteges i sanejaments.

El trasllat de l'edifici del SAPS, abans a Can Pere Antoni i avui al carrer Golf de Biscaia del Molinar, va ser contestat per part del veïnat amb protestes actives. En conseqüència, l'Ajuntament continua mantenint que el nou emplaçament és temporal.

També insisteix que l'estada dels usuaris no és permanent. Així, per exemple, el 89% de les persones que van passar per un SAPS durant l'any 2008 no van sobrepassar els tres mesos, i tan sols el 4% excedí els sis mesos.

Per tal de reconciliar-se amb els veïns, l'Ajuntament té previst que les mateixes instal·lacions serveixin també per fer-hi tallers conjunts. Entre les propostes hi ha "horts ecològics, reparació de bicicletes, reciclatge i manteniment d'edificis".

El centre ja està enllestit i el Consistori remarca que té "un equipament de característiques immillorables per al desenvolupament del servei, perquè ha estat concebut des del principi per dur-lo a terme".

El nou SAPS ha costat 1,5 millons d'euros, consta de dues plantes envoltades d'uns jardinets de 500 metres quadrats i té capacitat per acollir un total de 44 usuaris.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris