nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

El metro arriba a Palma

La línia anirà des de la plaça d'Espanya fins a la Universitat balear

Un nou mitjà de transport arribarà aviat a la nostra ciutat, tan necessitada en aquest aspecte, a causa del deficient transport públic que patim a Palma i a Mallorca en general. Es tracta del Tren Metropolità, més conegut per l'abreviatura metro.

La línia ja s'està construint i anirà de la plaça d'Espanya fins a la Universitat. Està previst que el trajecte fins a la Universitat de les Illes Balears tindrà una durada de 5 minuts en el cas de línia directa i 12 minuts amb aturades en totes les estacions, enfront dels 20 minuts que tarda el bus actual.

A més, es preveu que els estudiants, professors i personal de la UIB que utilitzaran el metro faran aproximadament un total d'un milió de viatges a l'any. Segons una enquesta feta pel Govern balear, només el 30% dels estudiants de la Universitat agafa habitualment el bus i la resta hi va amb cotxe majoritàriament, la meitat dels quals només amb el conductor sense acompanyants. Així i tot, és curiós que només una tercera part dels que hi van amb cotxe estarien disposats a agafar el metro, segons l'enquesta.

La construcció es durà a terme en tres fases. La primera fase va des de Son Oliva fins a via Asima i inclou una estació a la carretera de Bunyola. La segona fase comprèn el tram de via Asima i inclou tres estacions (via Asima, Son Castelló i camí dels Reis). Finalment la tercera fase va de via Asima fins a la Universitat. La longitud total del recorregut és de 7'3 kilòmetres des de la plaça d'Espanya fins a la Universitat. Fins al final de la via Asima el metro serà subterrani, i d'aquí fins a la Universitat anirà a nivell de terra, on tornarà a soterrar-se a causa de la carretera de Valldemossa.

La línia transcorrerà a vuit metres de profunditat i comptarà amb dues vies separades entre si per 3'5 metres de distància. Si les obres avancen segons les previsions, la línia de metro començarà a funcionar a finals de 2007 o principis de 2008. El cost de l'obra és de més de 90 milions d'euros i anirà a càrrec del Govern balear, tot i que el president Jaume Matas ha dit que sol·licitarà ajuts del Govern espanyol.

L'estació de la plaça d'Espanya serà el centre de tot el transport públic de Palma, ja que, a més del metro, també compta amb 30 plataformes per a les sortides i arribades d'autobusos, que es realitzaran a través del carrer Marquès de Fontsanta. I a aquests s'hi ha d'afegir l'estació del tren, que també hi tindrà la sortida. Esperem que a partir del 2007 la gent no hagi d'agafar tant el cotxe i que així es noti amb menys contaminació. La natura ens ho agrairà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris