algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Breus

LITERATURA

•Premi Illa de Formentera El Consell Insular de les Pitiüses ha creat el I Premi de Poesia Illa de Formentera, dotat amb 400.000 pessetes i dedicat a la figura i l'obra de l'escriptor eivissenc Marià Villangómez. Les obres podran estar escrites en qualsevol de les llengües oficials de l'Estat espanyol o de la Unió Europea i s'hauran de presentar al Consell Insular o a l'Ajuntament de Formentera abans de dia 10 de gener. El jurat estarà integrat per un escriptor nomenat per la Conselleria, un tècnic del departament de Cultura, un representant de l'Institut d'Estudis eivissencs i un altre de l'Obra Cultural Balear de Formentera, a més d'un professor de l'institut Marc Ferrer.EFE.

PUBLICACIONS

•Material didàctic sobre museus La col·lecció Thyssen-Bornemisza ha editat per primera vegada material didàctic per educació Secundària i Batxillerat. El material, que porta per títol Itineraris Artístics, se centra en el món del museu. Amb aquesta iniciativa l'editorial pretén «iniciar els alumnes en la comprensió del llenguatge artístic, estimular la seva capacitat crítica i creativa, educar-los en el respecte i la valoració del patrimoni artístic» i, finalment, «potenciar la formació del professorat» per proporcionar-los «les tècniques i els coneixements adequats per realitzar visites pedagògiques de qualitat». EPR.

•Carpeta de José Roberto Torrent L'Associació d'amics del pintor Torrent (Ciutadella 1904-1990) ha editat la primera carpeta didàctica de la sèrie Recursos de la ciutat dedicada a aquest artista sota el títol de Descobreix amb Torrent la pintura contemporània. José Roberto Torrent és, juntament amb Joan Vives Llull, un dels pintors menorquins més importants d'aquest segle, segons ha reconegut la crítica. El reconeixement institucional el rebé després de la seva mort amb la creació d'una casa-museu, un col·legi amb el seu nom a Ciutadella i la constitució de l'Associació d'Amics del pintor.EFE.

PATRIMONI

•Arquitectura romànica europea La Universitat SEK de Segòvia treballa en el programa Antena, Europea del Románico, una iniciativa per tal de valorar i catalogar aquest estil arquitèctonic que preveu l'obertura d'un centre de gestió del patrimoni amb seu a Llombardia i una oficina espanyola a Frómista (Palència). Segons Emilio Illaregui, professor de la Universitat segoviana, actualment es treballa en la segona fase del projecte, centrada en l'inventari dels immobles de la Llombardia, la Toscana, Sardenya, Llenguadoc-Roselló, Aquitània, Palència i Astúries.EFE.

•Orce reivindica els seus jaciments L'Ajuntament d'Orce (Granada) ha sol·licitat la declaració dels jaciments arquitèctonics ubicats al seu territori com a Patrimoni de la Humanitat després que la UNESCO hagi declarat com a tal els burgalesos d'Atapuerca, segons explicà el batle de la localitat granadina José Ramón Martínez. Aquesta reivindicació té lloc cinc anys després de la primera, feta a la Conselleria de Cultura d'Andalusia.EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris