cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Breus

LITERATURA

•Fi del bloqueig de Gao Xingjian Un grup de 60 dissidents xinesos han demanat al Govern que posi fi al bloqueig contra els llibres de Gao Xingjian, un dels autors «maleïts» per Pequín que recentment ha estat guardonat amb el premi Nobel de Literatura. En una carta oberta, els dissidents instaren Pequín a aixecar el vet contra Gao i permetre la publicació de la seva obra a la Xina i la seva entrada al país. Segons els activistes, l'actitud del Govern contra Gao és una mostra més de la falta de «llibertat d'expressió literària» al país, on la censura de diaris i editorials impedeix la publicació de texts crítics contra el règim, encara que sí que autoritza la denúncia de certs problemes com la corrupció. DdB.

•Aniversari d'Antonio Machado La ciutat de Sevilla acull aquesta setmana els actes commemoratius del 125è aniversari del naixement d'Antonio Machado que, sota el lema Antonio Machado, palabra en el tiempo, consisteixen en la celebració d'un cicle de conferències i debats i la lectura ininterrompuda durant 12 hores de l'obra del poeta. En el marc d'aquest homenatge, també s'ha marcat un itinerari per sis llibreries de la ciutat en les quals el públic podrà adquirir les quatre antologies del poeta —poesia, teatre, pensament i cartes i proses— pel preu simbòlic de 100 pessetes. Les obres han estat editades per la Diputació de Sevilla amb motiu d'aquesta commemoració, i per a elles les dues nebodes carnals de Machado cediren gratuïtament els drets d'autor.EPR.

TRASPÀS

•Mor l'acadèmic Antonio Zoido Díaz El crític d'art, escriptor i acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Badajoz Antonio Zoido Díaz va morir ahir a Badajoz. Pare del president de la Borsa de Madrid, Antonio José Zoido Martínez va fianr dijous passat, als 87 anys d'edat. El sepeli per a aquest reconegut intel·lectual va tenir lloc ahir a Zafra.EFE.

PUBLICACIONS

•Nou suport per a «thrillers» d'EUA Edicions Urano s'endinsa en el món de la novel·la amb Umbriel, una nova línia editorial que aposta per temes propis de la literatura anglosaxona: «thrillers» psicològics, aventures, espionatge i l'amor en enclavaments paradisíacs amb títols encara inèdits en les llibreries espanyoles. Circunstancias especiales, el darrer llibre de Sheldon Siegel, considerat per la crítica especialitzada de novel·la nord-americana com el nou John Grisham.EFE.

PREMIS

•Poesia Ciudad de Badajoz Les obres La ciudad infundada, del madrileny Francisco García Marquina; i Costumbres del paisaje, de Francisco Pacheco Lozano, natural de Badajoz, han aconseguit aquesta nit «ex aequo» el XIX premi de Poesia Ciudad de Badajoz, dotat amb 1.000.000 de pessetes. Per la seva banda, la IV edició del premi de Novel·la Ciudad Badajoz va ser guanyat per Francisco Valbuena de la Cruz, per la seva obra Portentos de ultramar. L'autor és natural de Jaén, és periodista i treballa al Ministeri de Presidència. Aquest premi està dotat amb 2.000.000 de pessetes.EFE.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris