cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Breus

EXPOSICIONS

•Segòvia romana Una exposició al torreó de Lozoya mostra les darreres troballes arqueològiques relacionades amb el passat romà de Segòvia, on es poden apreciat un centenar de peces artístiques, documents i objectes d'ús quotidià de divers significat, alguns inèdits. Distribuïts per les diverses sales, es troben monedes, peces arquitectòniques, làpides, instruments de forja, pintures murals, així com documents històrics entorn a l'aqüeducte i gravats. La mostra s'ha plantejat des d'un punt de vista pedagògic amb maquetes que permeten una lectura més profunda i assequible de l'exposició.EFE.

CELEBRACIONS

•Ciutats culturals Galícia «obrirà les seves portes» a les ciutats i països que amb Santiago comparteixen aquest any la capitalitat cultural europea a través de diverses activitats que tindran lloc al llarg del darrer trimestre de l'any. Cadascuna de les set ciutats gallegues s'emparellarà amb alguna de les capitals europees, en incorporar al llarg d'una setmana un ample programa d'activitats relacionades amb les facetes culturals del seu país. DdB.

LITERATURA

•La fi d'Al-Andalus L'Escola de Traductors de Toledo ha publicat en espanyol el llibre Granada, de l'escriptora egípcia Radwa Ahsur, primer títol d'una trilogia del mateix nom guardonada amb diversos premis al seu país d'origen, que mostra una visió des de la perspectiva àrab de la pèrdua d'Al-Andalus. L'obra ha estat publicada per Ediciones del Oriente y del Mediterráneo en el marc del programa de traducció Clàssics Àrabs Contemporanis de l'escola de traductors de Toledo. Des de la visió de la protagonista, Solimán, dona audaç, paradigma de la dona moderna, l'obra s'enceta quan Granada és a punt de ser lliurada als Reis Catòlics.EFE.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris