nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Breus

EXPOSICIONS

•Mèxic i Catalunya
Almenys set artistes plàstics participaran en la primera exposició col·lectiva de pintura, escultura i fotografia en la Trobada Mèxic-Catalunya, que s'inaugurarà en la capital mexicana el proper 15 d'agost. La mostra, organitzada per les autoritats culturals del districte capitalí de Coyoacán, pretén estimular la interacció i l'intercanvi d'informació entre artistes de Mèxic i Catalunya. «L'exposició és el resultat del desig de compartir espais públics entre artistes de diverses formacions i tendències artístiques», explicaren ahir els organitzadors. Entre els participants de la mostra fiugren els pintors catalans Alfonso Cruz i Antonio López; els aristes plàstics mexicans Javier Astorga, Mariter Martínez, Pablo Olivera i el dibuixant irlandès resident a Ciutat de Mèxic Phill Kelly.EFE.

•Marbella amb Jimé
La mostra itinerant Expomund, que exhibeix una vintena d'escultures de l'artista Jimé i que recorrerà 25 països, inicia el seu viatge a Marbella (Màlaga), on s'ha inaugurat l'exposició. Un total de devuit anys va requerir aquest escultor per confeccionar les peces que exhibeix, que segons assegurà s'han confeccionat a la foneria metal·lúrgica de Lemos de Barquisemeto (Veneçuela), les dimensions de la qual són «quatre cops més grans que l'Escorial». Jimés, de 62 anys, ha dedicat la meitat de la seva vida a aquest art, si bé lamentà que a Espanya, el seu país, no sigui conegut com en altres continents.EFE.

LECTURA

•Més llibres a Xile
La publicació de llibres a Xile registrà durant els anys noranta un creixement espectacular passant de 377 llibres editats el 1989 a 8313 el 1998, segons dades publicades ahir per fonts oficials. L'enlairament de la indústira editorial es concentrà en els anys 1992 i 93.EFE.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris