algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Breus

PREMIS

•Relats NH El grup NH Hoteles amb presència a Espanya, Portugal i Iberoamèrica ha convocat la V edició dels seus premis NH Relators, guardó que concedeix des de 1996. Es tracta de l'única companyia del sector hoteler que edita llibres a Espanya en exclussiva com a part integrant del conjunt dels seus serveis. EPR HISTÒRIA

•Carles V El sistema financer emprat per Carles V va ser una creació del cercle de col·laboradors de Ferran el Catòlic, en especial del madrileny Francisco de Vargas, tresorer general de 1507 a 1523, manifestà Carlos Javier de Carlos, autor del llibre Carlos V y el crédito de Castilla. EFE.

TRASPÀS

•Mor l'escriptor Juan Filloy L'escriptor argentí Juan Filloy, a qui un altre gran de la literatura universal, com Julio Cortázar, va reconèixer com el seu mestre, va morir ahir als 105 anys d'edat a la seva de la ciutat de Còrdova, en el centre del país, informà ahir la premsa de Buenos Aires. AGÈNCIES.

LITERATURA

•Isabel Allende «Retrato en sepia» serà el títol de la propera novel·la d'Isabel Allende, una obra que, en certa manera, serà continuació de l'anterior, Hija de la fortuna i en la qual l'escriptora continua indagant en pioneres del feminisme, en aquest en la peripècia vital d'una fotògrafa de finals del XIX. EFE.

•Trillo i Cela El ministre de Defensa, Federico Trillo, inaugurarà demà el V Curs d'Estiu sobre l'obra literària del premi Nobel de Literatura Camilo José Cela que organitza la Universitat que porta el seu nom i la Fundació del Marquès d'Iria Flàvia, a Galícia, segons va informar l'esmentat centre universitari. EPR.

POLÍTICA CULTURAL

•Fiscalitat El president del Patronat del Museu del Prado i exministre de Defensa, Narcís Serra, vol que el tracte fiscal als benefactors dels museus no sigui pitjor a l'Estat espanyol que en altres països europeus, a la vegada que desitja que es generalitzi l'exemple de Caja Madrid, que ha pagat els seus imposts amb un quadre de Rubens, adquirit durant una subhasta a Londres. EPR.

ART

•Reina Sofia El Museu Reina Sofia del nou segle serà un centre «permeable», obert a noves disciplines artístiques i on es fomentaran les exposicions de producció pròpia, segons els plans del seu director, Juan Manuel Bonet. EFE.

RECONEIXEMENT

•José María Jover La Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Santander acollirà aquesta setmana un important nombre d'activitats culturals, entre les quals destaquen l'entrega del XIV Premi Internacional Menéndez Pelayo a José María Jover Zamora, i l'entrega de la Medalla d'Honor de la institució acadèmica a Lorenzo Criado.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris