algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Arriba FilminCAT, la primera plataforma de cinema i sèries en català

Filmin ha llançat aquest divendres la plataforma digital FilminCAT de distribució de cinema i sèries de televisió íntegrament doblat i/o subtitulat en català, com han explicat els socis fundadors Juan Carlos Tous i Jaume Ripoll en la seva presentació.

La plataforma s’inicia amb 1.500 títols, dels quals 1.000 són llargmetratges, 400 episodis de televisió, 100 d’animació i una trentena de curtmetratges, dels quals un 60 % són de producció europea, amb la intenció de créixer gradualment.

FilminCAT s’obre amb un ampli ventall de pel·lícules en les quals destaca l’oscaritzat ‘Moonlight’, ‘Patterson’, ‘Lion’, ‘La propera pell’ i ‘La mort de Lluís XIV’ i sèries com ‘National Treasure’, ‘Arthur & George’ i ‘Safe House’.

Ripoll ha explicat que tots els títols estan disponibles en versió original amb subtítols en català i/o en versió parlada en català –original o doblada–, i ha remarcat l’aposta que ha fet Filmin des dels seus inicis –aquesta setmana ha complert deu anys– per la versió original.

FilminCAT està disponible per a ordinadors personals, Smart TV, televisors compatibles amb Android TV, Google Chromecast, i Apple TV i dispositius Android i iOS, i els subscriptors de Filmin passen a ser automàticament de la nova plataforma i a l’inrevés.

El web de la plataforma està estructurada d’una manera intuïtiva, els continguts es poden filtrar per diverses categories i Tous ha remarcat que FilminCAT tendrà editors propis perquè el cinema català tingui visibilitat.

Tous ha tengut un record per al periodista Carles Capdevila, amb qui va impulsar el portal Ara Films, creat per Filmin i el diari ‘Ara’, clau per a l’impuls de FilminCAT ja que van veure que hi havia usuaris que se subscrivien i no eren de Filmin.

El conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, ha lloat el projecte i l’ha posat com a exemple que en la revolució tecnològica no existeixen fronteres amb projectes d’excel·lència i qualitat: «Si entre tots fem les coses bé es pot guanyar el posicionament a escala planetària».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris