nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Penélope Cruz i Sergi López, grans absents en els premis 'Fotogramas'

117098

Foto de família dels premiats.

Alberto Mart

La revista Fotogramas ha celebrat la passada nit al teatre Joy Eslava, de Madrid, la seixantena edició dels seus premis durant una gala en la qual el director Daniel Monzón, i els actors Concha Velasco i Luis Tosar han estat els triomfadors d'una vetllada en la qual Penélope Cruz i Sergi López han estat els grans absents.

Portades de seixanta anys de cinema tant espanyol com internacional auguraven l'inici d'una nit presidida i dirigida per Anabel Alonso, que ha amenitzat el lliurament de premis amb el seu habitual toc d'humor.

Abillada amb un vestit llarg de flors i amb un Fotogrames pintat de blau com si d'un "Avatar" es tractàs, l'actriu ha recalcat uns inicis d'una publicació inventada per "uns boigs del cinema" gràcies a "unes ampolles de cava".

Miguel Àngel Silvestre ha estat l'encarregat de lliurar el primer premi de la nit, millor actriu de televisió, que ha recaigut en Adriana Ugarte per "La Senyora" i que l'artista ha dedicat a "la gent amb ganes". A més, minuts abans, Ugarte ha explicat a la premsa que aquest paper ha estat "un privilegi" i que li encanta la "televisió de qualitat".

L'actriu Blanca Romero ha recompensat la tasca de Juan Diego en "Los Hombres de Paco". L'actor ha dedicat el guardó als seus companys de sèrie, que li han donat "cinc anys de rèplica" perquè ell "aconsegueixi" el premi i ha recalcat la tasca de Fotogramas, que va dur una "mirada europea" a la professió.

El tercer premi de la nit va recaure en Concha Velasco pel seu treball a l'obra "La vida per davant". "No puc comptar acudits verds, ni agrair a la família ni, parlar de Zapatero," va fer broma l'actriu mentre llegia unes frases escrites en un paperet abans de recollir el seu setè premi Fotogramas.

Anabel Alonso va lliurar el premi al millor actor de teatre a Sergi López ("Non solum"), que va agrair el premi en un vídeo des de Brussel·les. En aquell moment de la gala, la presentadora ha donat el seu particular Fotogramas "Avatar" al seu company de repartiment en el teatre, Pepón Nieto.

El premi a l'intèrpret més buscat en la web de la revista ha estat presentat per Antonio Resines, que va haver de demanar silenci donat el soroll de la sala. La premiada Amaia Salamanca va dedicar aquest premi als seus seguidors.

"Gran Torino" de Clint Eastwood i "Cel·la 211" de Daniel Monzón han estat les dues pel·lícules seleccionades per la crítica a millor pel·lícula estrangera i espanyola, respectivament. L'actriu Àngela Molina ha fet lliurament del premi a Monzón, qui ha recordat els deu anys durant els quals va escriure per a la publicació catalana.

La directora Icíar Bollaín ha recordat el primer encontre que va tenir amb José Luis Borau durant el rodatge de "Malaventura" de Manuel Gutiérrez Aragón.

L'escriptor, professor, director, actor, productor, acadèmic i mecenes del setè art ha estat recompensat amb el premi especial homenatge qui ha destacat que té "un valor molt especial" i l'ha dedicat a Antonio Nadal, pare de la directora de la revista, Elisenda Nadal.

El seu fill, Toni Mollet Nadal ha convidat a la pròpia Elisenda Nadal per fer lliurament del Fotograma de Plata a la millor actriu de cinema, Penélope Cruz per "Los abrazos rotos".

La germana de l'actriu, Mónica Cruz ha llegit unes paraules en les quals la premiada agraïa a Almodóvar i als seus companys de repartiment el guardó.

La cantant i actriu, Leonor Watling, ha lliurat al gallec Luis Tosar el premi al millor actor pel seu paper a la cinta triomfadora dels passats premis Goya, "Cel·la 211".

Tosar ha dedicat el guardó als "lectors" i ha demanat "alguna portadita més per al cinema espanyol" posant punt i final a l'edició anual d'aquests premis.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris