cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Mindfulness

L'altre dia de pagès vaig rebre un correu del CEP (Centre de formació del professorat) de Palma on se m'informava que s'obria el termini d'inscripció a un curs de mindfulness (!?) per a docents. No vaig entendre la raó de tal oferta. Fa tres anys que m'ofereixo per escrit al CEP per impartir, gratuïtament, disseny i impressió 3D aplicat a la docència i no han volgut fer cas de l'oferta. Les raons que sempre han expressat han estat o que l'oferta ja estava tancada o que ara es privilegia la formació a centres, però que em tindrien en compte per properes convocatòries, i això volta darrera volta.

Crec que ara entenc el perquè de l'oferta de mindfulness per a docents de les Balears. Vist el que ha succeït amb la convocatòria a les oposicions a docents a les Balears, més d'un docent necessitarà mindfulness, meditació transcendental, posar ciris a alguna verge o alguna dosi important de Prozac o similar.

Com sabreu, si llegiu el què s'ha publicat aquests dies a la premsa, la Conselleria d'Educació i Universitat ha decidit, d'un dia per l'altre, convocar oposicions, a tres mesos vista, amb un nombre de 257 places, després que se li reclamés, de totes les maneres possibles, que convenia anunciar, com més aviat millor, la composició de la convocatòria. L'anunci s'ha fet sense parlar-ho (suposadament) ni amb les forces sindicals ni amb la resta de la comunitat educativa. No han escoltat.

La paràlisi en l'aprovació dels pressupostos de l'estat no permet l'alliberació de la taxa de reposició i, d'aquesta manera, d'aquí les 257 places.

La convocatòria implica a especialitats que fa un bon grapat d'anys que no havien estat triades per una convocatòria i que tothom pensava que mai serien convocades. A això hem d'afegir que set comunitats autònomes de l'estat espanyol havien declinat convocar les oposicions, aquest curs, per evitar el que es diu «efecto llamada», o sigui, que la comunitat autònoma s'ompli d'opositors de comunitats autònomes veïnades a les quals no es convoquen oposicions. Se sap, per fonts de la Conselleria, que s'han inscrit més de sis mil persones d'altres comunitats catalanoparlants per habilitar-se per impartir classes (en català) a les Balears. Però és que no s'acaba aquí: El PSOE estatal havia aconsellat a les comunitats autònomes que estan governades per aquesta formació que no convoquessin oposicions aquest curs.

S'ha vist publicat als mitjans de comunicació que els interins d'educació de les Illes són víctimes del govern espanyol i que aquest és el culpable de tot plegat, en part és cert, però només en part. Convé no oblidar que el govern de l'Estat Espanyol és el que és, gràcies a un PSOE que es va abstenir a la investidura. I ara ens venen amb què la culpa és del Ministre Montoro? Culpa en té, evidentment, però té còmplices.

Hi ha unes preguntes que no sé respondre: Quina explicació hi ha per no suspendre aquest any les oposicions i anticipar que a les properes per 2018 0 2019 hi haurà dintre de la convocatòria aquesta i aquestes altres especialitats? A qui beneficia no anticipar amb temps suficient aquestes dades? És difícil d'explicar. Evidentment no sembla que siguin beneficiaris els docents de les Illes que fa tants anys han estat els grans oblidats per governs d'un color i altre pel que fa a la convocatòria de places d'aquestes especialitats i que, a més, en tres mesos, s'han de preparar unes oposicions mentre fan feina i de les que encara no se sap en quin format es faran.

Aquest era el govern que presumia de dialogant? I no creuen que un assumpte de tanta importància havia de ser consultat o com a mínim parlat amb els docents abans? Hi ha hagut temps més que suficient. Evidentment, el que ha mancat ha sigut voluntat.

Crec que no tinc més remei que recomanar a les xarxes socials que els companys de professió s'inscriguin al curset de mindfulness i demanar al CEPs que ampliïn, de manera substancial, el nombre de places disponibles per aquest curs i que en planifiquin també de ioga, que diuen que va molt bé per l'auto control i l'angoixa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris