cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Cartes dels lectors

En suport del tercer sector
Vull des d'aquí donar el meu suport a totes aquelles persones que reben uns drets bàsics gràcies al tercer sector, aquest sector tan desconegut per la ciutadania en general i pels polítics del Govern balear i l'Ajuntament de Palma en particular, segons demostren les retallades que s'anuncien.

És necessari explicar i deixar ben clar que les ONG, associacions i entitats que formen el que els professionals dels Serveis Socials anomenam el tercer sector fins ara han desenvolupat una tasca impecable quant a atenció a persones amb discapacitat, menors en situació de risc d'exclusió, atenció a dones i menors víctimes de maltractament, tercera edat i tants i tants col·lectius desfavorits.

Per desgràcia, he hagut de sentir com la ciutadania i alguns polítics mal informats es creuen que aquestes entitats s'han lucrat desenvolupant aquesta cobertura d'uns drets bàsics, encara que en realitat el que han fet ha estat suplir l'obligació que tenen els governs d'oferir aquesta atenció, que no deixa de ser un servei públic, malgrat que s'ofereixi a través d'entitats no governamentals. Tant de bo que no fessin falta subvencions per finançar aquests serveis i estiguessin coberts al 100% pel Govern. Aquí ningú no s'ha lucrat: el tercer sector té uns dèficits històrics pels diners que li deu l'Executiu, els ajuntaments, etc., i uns sous més baixos que els de l'Administració pública.
Aquí els perjudicats seran els de sempre: els que per diferents circumstàncies no poden accedir en condicions d'igualtat a l'educació, la sanitat, etc., etc. I això, a la llarga, ens sortirà molt més car. I els i les professionals que els atenien, al carrer.
LAURA BOSCH TORRES. Palma.

No a l'Oktoberfest en el Jonquet
No al renou excessiu fins a les 00.00 hores durant 15 dies de tortura musical; no al silenci de la Policia Municipal amb comentaris del tipus "Pongan el máximo de denuncias para tenerlo en cuenta el año que viene"; no al silenci de l'Ajuntament amb comentaris de l'estil "Aquest esdeveniment disposa de tots els permisos necessaris"; no als interessos econòmics d'una minoria trepitjant les llibertats d'una comunitat sencera.
Sí al dret al descans i a la convivència.
MAGDALENA MORAGUES, presidenta de l'AV del Jonquet. Palma.

El Govern exaltat del PP
Què els queda per retallar? On és la pluja de promeses que ens feien?
On són les seves línies de finançament? On són els llocs de feina que havien de crear? Com recuperaran l'ADN de la nostra malmesa comunitat en l'àmbit econòmic, sanitari, social, cultural i lingüístic?
Tenc la sensació trista que aquest nou Govern se sent més còmode convivint amb atacs a les tasques de l'anterior, en comptes d'arriscar-se a fer les passes necessàries per assolir un bon Executiu, per impulsar les promeses del seu programa electoral. Durant ja més de 100 dies s'han dedicat a condemnar, inhabilitar, acomiadar, acusar, dissoldre i fer por a la ciutadania, als que els varen votar i als que no ho feren.

En les seves etapes de govern, varen estirar més el braç que la màniga i abusaren de fer populisme creant despeses inútils sense una bona planificació. No varen combatre el frau fiscal ni l'evasió de capitals a l'estranger, i varen acceptar competències mal dotades, entre d'altres coses. Sembla que gestionar els nostres doblers és una missió gairebé impossible pels governants del PP. El desencantament polític no ve pas d'ara, ve de lluny, i no hi insisteixin, no és del Govern del Pacte, bé ho saben. Descobreixin que són incapaços de fer front a la tempesta financera que evidentment ja coneixien, perquè estaven en política, malgrat que fos a l'oposició.

Ja n'hi prou de farsa i d'impostura, de cacofonies banals i rimes fàcils: els treballadors, ja siguin privats o públics, estam fent esforços diàriament perquè a vostès els sigui més fàcil reduir el dèficit, però el Govern del Sr. Bauzá només parla de retallades, de reduir concerts siguin quins siguin els seus resultats. No paguen els col·lectius socialment més desfavorits i no hem vist cap gest per part del seu gabinet per reduir-se el sou al mateix nivell dels treballadors de la seva comunitat. Sr. Bauzá, a les Illes necessitam líders que ens motivin, que facin els mateixos esforços que nosaltres i que el seu sou base s'ajusti a la realitat. El seu Govern no valora en cap cas, fins ara, l'esforç que suposa no arribar a final de mes amb un sou de poc més o menys 1.000 €, mentre que vostès cobren més del triple i amb totes les despeses laborals cobertes (cotxe oficial, mòbil, ordinador, viatges, dinars, etc.).

Sr. Bauzá, el nostre és un crit a la desesperació d'un poble, d'un país que vostè fa comptes governar. Escolti'ns. Faci front a la seva responsabilitat.
M.PASTOR. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris