cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Cartes dels lectors

Falta de responsabilitat de l'Ajuntament de Santa Maria
El passat 27 d'abril d'aquest mateix any es va fer una petició a l'Ajuntament de Santa Maria per part de tots els veïns del carrer del Rei Sanç, 15 per tal que ens instal·lassin els comptadors d'aigua corresponents. La resposta va ser que en el termini de 15 dies a tres mesos se'n procediria a la instal·lació. La funcionària ens va dir que, a pesar del termini, normalment no tardava més d'una setmana. Idò bé, a dia d'avui continuam sense tenir els comptadors i sense notícies. Davant aquest panorama, fa uns dies tornàrem a l'ajuntament per veure què passava. La funcionària de torn ens va informar que les complicacions eren bàsicament que l'empresa contractada per l'Ajuntament per col·locar els comptadors havia quedat sense existències i no tenia previst rebre'n més (sic). No es pot dir que l'excusa no sigui original, però el problema ve d'un altre lloc.

Segons sembla, la batlessa, la senyora Rosa Vich, la qual està ben aferrada a la seva cadira, va posar problemes a la finca perquè les cabines dels comptadors estaven situades al vestíbul de l'edifici i, segons ella, la normativa no ho permetia. Això demostra que la senyora Vich o bé no deu conèixer les pautes del seu propi ajuntament o bé menteix, atès que a les normes urbanístiques s'indica que poden estar al vestíbul de l'edifici (cap. VI, art. 169). Per tant, els veïns estam pagant una actitud de la senyora Rosa Vich, que en el seu enfrontament particular amb el promotor està perjudicant els veïns que compleixen tots els requisits legals. I tot això per les seves ànsies de protagonisme i el seu ànim de venjança. Quina vergonya!
FRANCISCO J. FENOY CAÑELLAS. Santa Maria del Camí.

Avingudes: carril bici i bulevard
D'ençà que es va inaugurar el carril bici de les Avingudes s'havia triplicat el nombre d'usuaris. Per què en lloc d'ampliar-lo i assegurar els punts conflictius s'ha suprimit? Quants vianants han mort a les Avingudes atropellats per cotxes i no suprimeixen la calçada? Ja ho veurem perquè amb la boca petita diuen que continuaran ampliant el nombre de carrils bici de la ciutat... A l'Ajuntament de Palma, no li ha faltat temps ni 196 euros per complir la seva promesa electoral de suprimir el carril bici de les Avingudes. Amb un cost 120 vegades superior, el velòdrom del Palma Arena té menys usuaris i no el tomen.

Mai un pla de mobilitat no margina els transports que ha d'integrar i potenciar: cada usuari de la bicicleta és un cotxe menys que embossa el trànsit. I les Avingudes tenen una amplada de 40 m per compartir els seus usos.
Un transport eficient és aquell que cerca el recorregut mes curt entre l'origen i la destinació. Amb el nou traçat, la bicicleta s'allunya dels instituts, estació de tren i autobusos, grans magatzems, restaurants, botigues, oficines...
El nou traçat per carrerons complicats causa al turista i als nous usuaris desorientació sobre la ubicació espacial a la ciutat. El traçat de les Avingudes en forma de corona unida pels seus extrems al passeig marítim dóna a l'usuari, en tot el recorregut, sentit de la ubicació. El nou carril és un despropòsit, perquè fixen com a zona 30 una zona on coexisteixen bicicletes, cotxes i autobusos amb circulació invertida, sabent que un xoc frontal entre un cotxe i un bicicleta a 30km/h és mortal.

Molts votants del PP estan en contra del malbaratament que suposa el nou carril. Ni taxistes, ni transportistes, ni conductors d'autobús i molt menys els usuaris de la bicicleta no estan d'acord amb l'eliminació del carril bici de les Avingudes.

Aquest carril bici ha de ser el preàmbul de la conversió en bulevard. Amb aquesta idea de pacificar el trànsit, potenciar l'ús de la bicicleta, amb vista al turisme, i donar qualitat de vida als habitants de Palma, fa falta un canvi de mentalitat en els nostres polítics. Els primers interessats a convertir les Avingudes en un bulevard són els hotelers, restauradors, comerciants, etc. per donar un impuls a aquesta via, que actualment sols té la finalitat d'un estressant trànsit intens durant el dia, i en un lloc inhòspit i lúgubre quan es fa de nit, mancat de qualsevol signe de vida. Les Avingudes poden convertir-se en un bulevard, com el passeig del Born o la Rambla, i convertir aquesta via que travessa la ciutat en un verger de vida i lleure.

A qui li semblin apropiades aquestes proposts, està convidat a la pròxima bicicletada reivindicativa del carril bici de les Avingudes, que serà dissabte dia 20 d'agost, sota el lema "Sense el carril bici d'Avingudes, ens deixen en bragues".
ANTONIO CÀNAVES MARTÍN. Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris