nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
24°

Cartes dels lectors

Volem el tren
Volem el tren! Què voleu vo- saltres? Que venguem a la vostra ciutat cega i sorda a posar-vos el pot de vaselina damunt la taula del vostre despatx de polític oportunista? Què voleu? Deixar-nos la terra aixecada i els expropiats de la Part Forana amb dos pams de nassos?

Senyors o senyorets, tant d'una banda com de l'altra, deixau de rosegar pa blanc per escoltar de veres les persones que també viuen en aquesta illa, que per cert no és vostra! Deixau de fer veure la vostra inventada balearització mostrant-vos propers amb Formentera, Menorca i Eivissa i venent la imatge de Govern magnànim si aquí, a Mallorca, l'únic que compta és Palma, Palma i l'invent hipòcrita d'Illes Balears.

A la Part Forana, no ens importa solucionar els nostres problemes tots solets, tal vegada perquè hi estam avesats i, a diferència de vosaltres, ningú no ens va ensenyar a encletxar cebes. Però això sí, no vengueu a riure-us de nosaltres ni a emprar-nos com si fóssim productes d'un sol ús.

"Ho saben els negres -com diria un serverí-, que les obres del tren estan paralitzades perquè, segons el Govern de torn, no hi ha duros".

Hi ha la figura del ca apallissat... Parlam del batle de Manacor, que ha embossat tant com ha volgut el projecte del tren i li han importat una merda els altres pobles implicats de la comarca del Llevant. Però el PSOE de Ciutat i el PSM de Ciutat, amb les seves polítiques dretanes disfressades de mallorquinisme de postal i pintades amb paraules esquerranes que s'endú el vent en els seus discursos, no han estat capaços de fer res en aquests quatre anys, sempre donant prioritat i veu de comandament als senyorets de Ciutat... tant fa que es diguin Calvo, Armengol o Bauzá, i a la resta de vianants de Jaume III.

Des del principi de la humanitat, els poderosos han volgut fer de menys i fermar el poble, perquè saben que el poder real resideix en el poble. La història es repeteix i nosaltres, en aquest sainet, som l'actor mut que fa riure amb les seves mancances o la part del públic asseguda al galliner.

El poble és el poder, la gent, els treballadors, els qui segueixen la travessia de la vida acatant les injustes declinacions dels poderosos aferrant-se a la màxima de "Si són més, que paguin ells i són més fàcils de recaptar".

El poble, doncs, va demanar un tren -no havíem demanat res mai ja feia molts d'anys a la Part Forana-. Uns vengueren i ens prometeren el sol i la lluna per poder guanyar vots i sentir-se com esquerrans en la lluita tipus l'esperit de la Dragonera, encara que -com he dit abans- no saben ni encletxar cebes.

Després, resulta que de cada 3 mallorquins 2 voten el PP i més d'un diu mentides. Torna el Sèptim de Cavalleria amb el general Caster al capdavant decidit a exterminar tots els indis i els seus estranys dialectes, perquè els del mariol·lo amb una sargantana dibuixada no han tengut el que ha de tenir un home com cal per dur a terme polítiques vertaderes i per a tots, fent creure com un contacontes que estan fent feina amb un projecte de país de postal. I dic això perquè on hi ha la suposada Mallorca? Quan tothom plora la mort d'una televisió nascuda de la matriu de la princesa i després ningú, absolutament ningú, no vol reflotar-la en realitat? On són les empreses privades i els grans mallorquins de pro que disposen de fons per agafar el bou per les banyes i invertir en el projecte de TVM? Què hem d'esperar, que el Govern de torn ens posi els duros per fer allò en què creim?
No, som nosaltres mateixos que hem de fer tot el possible i impossible per dur les coses endavant, per exemple fer que aquesta petita empresa de comunicació, pagant els imposts i les factures per compte propi sense plorar als inversos de la llengua i del país, surti a la llum. La qüestió del tren és un projecte nostre, reclamat per nosaltres, per la gent del poble: fora demanar res a ningú, ens organitzàrem i sortírem a caminar per damunt les vies menjades de rostoll fora esperar que vinguessin a netejar-nos el camí.
Els duros són vostres, senyors de Palma, però el camí és nostre.

I aquí, des d'aquestes línies, advertim els senyors de les clenxes que això no pot acabar així. Per començar, advertim el batle de Manacor i el nou president que Mallorca està cansada de dependre de decisions d'un sol home per poder evolucionar o millorar com a societat; i que les obres inacabades de la via de circumval·lació haurien d'ésser motiu de vergonya per a una classe política llombrígola, provinciana, feudalista (políticament). Son Servera, Sant Llorenç, Capdepera i Artà haurien de donar un cop de puny damunt la taula dels qui ens atraquen com si visquéssim darrere una tanca. Volem el tren!, que és més nostre que la vostra Mallorca folklòrica que feis servir per sentir-vos falsament mallorquins.
MANEL ISMAEL SERRANO SERVERA. Palma.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Berenguer, fa mes de 9 anys

D'acord amb la carta.
Però mem si és ver, i d'una vegada s'aixeca la part Forana contra el govern instal·lat a ciutat.
Els darrers 50 anys molts vots de Part Forana han donat el Govern als mateixos lladres de sempre (demostrat a judici, com el cas Túnel de Sóller, gestionat per la insígnie Maria Salom, avui presidenta del Consell de Mallorca.

Aixecau-vos d'una vegada, i carregau contra el mal Govern!

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris