algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Cartes dels lectors

Què en farem, del Consell?
Després d'una legislatura al Consell Insular de Mallorca que, al meu parer, es va significar molt per marcar un discurs i uns acords favorables sobre protecció de territori, llengua i cultura, tot i que després en ocasions no s'acabà de veure en l'aspecte pràctic, molts cops segurament a causa de la conjuntura d'un govern entre diferents partits; i altres, potser per manca de decisió, es va arribar a les eleccions que donaren majoria al Partit Popular, un fet que, com ja és sabut, ha suposat un canvi de govern a totes les institucions.
Vaig poder seguir el discurs d'investidura de la senyora Salom i no em va sorprendre el seu tarannà, propi d'una persona que està allà on creu que pot tocar poder, però va deixar anar algunes perles que em preocupen:
1.- Que el Consell Insular de Mallorca ha de perdre greix, però poc després ha aprofitat la possibilitat de nomenar consellers no electes per donar càrrecs a persones que no anaven a les llistes electorals, curiosa forma de fer perdre greix a una institució, és a dir, nomenar més gent quan es disposa d'una ampla majoria per formar un govern. Per altra banda, no entenc com un partit que en un moment determinat considera que el Consell Insular és innecessari, pot després presidir aquest mateix consell.
2.- Es veu que al discurs va parlar de recuperar el català prenormatiu; o sigui que ara resulta que totes les llengües del món van cap a un ús normatiu de les llengües, i ella pretén tornar endarrere! A més, en aquest moment en va deixar anar una de bona, es veu que algú li degué escriure al discurs que les rondalles de M. A. M. Alcover, amb referència a l'il·lustre manacorí, Mossèn Antoni Maria Alcover, eren escrites en un català no normatiu, i aquí esdevingué el lapsus: ens va parlar de recuperar el mallorquí prenormatiu de Maria Antònia Maria Alcover, si aquesta línia és la de preservar la nostra cultura, anem bé.
3.- Finalment, no vull deixar de dir que segons el Partit Popular sembla que el problema de tot plegat és la televisió de Mallorca, un mitjà que ha duit a terme una feina de difusió que no ofereix cap altre mitja de comunicació, i que per això mateix crec que justificava la seva existència. Vull agrair a tots els qui han fet possible que molts haguem gaudit de programes i informatius, la seva bona tasca, i dir que si es consuma la desaparició, enyorarem una televisió plural i, tal vegada, molesta per als consellers del Partit Popular?
Veient el discurs d'investidura, només dir que desitj molts d'encerts a la senyora Salom, i que es llegeixi alguna rondalla, que sempre ajuden a veure més a prop el poble, i que no es preocupi, pot llegir tranquil·la, no hi trobarà ni túnels de Sóller, ni Mapau, ni Palma Arena... tot això fou després de Mossèn Antoni Maria Alcover.
Esper que a finals de legislatura puguem trobar una illa amb un territori preservat a la vegada que accessible per a residents i visitants, a més d'una identitat i una llengua que siguin defensades per les nostres institucions.
JOAN RAMON. Palma.

Sobre els serveis sanitaris
Dimecres dia 13 de juliol, el servei d'infermeria del PAC de Búger comunicà que no podria venir perquè tenia molta feina al poble veí de sa Pobla. Però hi havia una senyora d'edat avançada a qui havien de practicar una cura. Jo, que estava esperant els serveis, vaig protestar enèrgicamente, i després vingueren a la una en punt i de l'endugueren. La infermera va explicar que estava carregada de treball i que en aquells moments gairebé no podien atendre tothom. Aleshores sembla que el cas correspon a la Conselleria.
Sembla que aquests errors es produeixen perquè hi ha massa gent de vacances, però què té a veure una cosa amb l'altra. Estaria bé que la Conselleria corresponent s'encarregàs d'administrar el personal quan l'altre se'n va de vacances, i no deixar sense servei els malalts de Mallorca siguin d'on siguin. Els criats de Bauzá haurien de prendre nota perquè això no passi. La salut és la salut. I no poden deixar d'administrar-la encara que el personal estigui de vacances
J. PONS BUADES. Buger.

Tremola Pedro J.
Després d'anys de desgavell, de 23 anys de suposades violacions i d'anys infinits de construir vora la mar, primer amb coneixement i llavors de qualsevol manera, ara a la fi s'aplicarà la Llei de costes. Al·leluia Sr,. Pedro J. La seva piscina-coret Agata Ruiz de la Prada, apta per a visites escolars (Déu meuet!) i violada també per un servidor per passar a l'altra banda (no es malpensi), se n'anirà en orris segons Francisco Sánchez, responsable de la Secció Tècnic del Domini Públic de la Demarcació de Costes, també pagat nostre. Ja era hora! Vajam quantes en cauran abans de la seva.
BERNAT MOREY COLOMAR. Sta Eugènia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris