algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
19°

Cartes dels lectors

TV Mallorca lliure i verge. I viva
Sra. Salom, si heu de mantenir oberta [M] perquè us riguin les gràcies com potser pensaven les vostres antecessores, val més que la tanqueu, evidentment. La vostra és tota una declaració de principis i d'intencions. Sembla mentida que tan intel·ligent com diuen que sou no us adoneu que val més que la mantingueu oberta i rebel i refugi dels vostres rivals. Fins i tot els emperadors romans tenien devora un esclau mentre gaudien de la victòria que els recordava cada punt que eren mortals. Deixau [M] oberta, lliure i verge, rebaixau-la de pressupost, si voleu; o millor, potenciau la seva rivalitat amb IB3. Com a cuinera que presumiu ser, hauríeu de saber que si a l'olla de pressió se li embossa el piuet, explota. Com sabreu llavors qui és dels vostres i qui no per passar aleshores la batedora? Si la tancau, a part de tudar uns excel·lents professionals i una excel·lent i intel·ligent programació, arribarà que tothom us farà capades, us besarà el cul i us farà rialla davant fins que algú dels vostres o dels altres us la clavi per darrere. Nosaltres, de bona fe, us desitjam sort i salut i que us surti bona la coca.
BERNAT MOREY COLOMAR. Sta Eugènia.

L'estiueig de la ministra
"Sé el que he de fer", diu Alfredo P. I tots ens preguntam, per què no ho fa ara. Es refereix lògicament a la xacra de l'atur, mentre Pajín, aquella que cobrava tres sous de l'erari públic i que supòs que ara haurà quedat en dos, estiueja a Llatzeret amb la seva mare, que no és funcionària del Ministeri de Sanitat que jo sàpiga, ja que en aquest illot menorquí només hi poden anar els funcionaris del Ministeri.Però, segons sembla, la mare de la ministra, extrànsfuga del PSOE, continua tenint molta influència.
Sabeu què pens? Doncs que les crítiques que els puguem fer pel mal exemple que donen els és exactament igual. Si hi ha crítiques per part d'algú de la dreta, la seva contestació és sempre la mateixa: "i tu més". Els ciutadans d'aquest país tenim tot el dret de saber en què es gasten els doblers públics els nostres polítics per una raó molt senzilla: són nostres. Si no haguessin anat a Llatzeret, que és de titularitat pública, no hauria escrit aquesta carta, ja que amb els seus doblers poden fer el que vulguin, però no ha estat així. Són moltes les preguntes que em vénen al cap, com per exemple els passeigs amb barca que fan per les aigües menorquines, els millors restaurants de la zona en els quals s'aturen a dinar, etc., qui els paga? En realitat, tenc una resposta: si Pajín continua cobrant dos sous de l'erari públic, no crec que tinguin cap problema econòmic. Puc suposar també, només suposar, que tot és "gratis total". Si és així, quin exemple que donen els del PSOE. La crisi no la tenen ni els rics ni els polítics. Entre els primers, de cada vegada hi ha més rics, i entre els segons, no hi ha gens de crisi. La promesa de Pajín respecte de l'illot era que l'obrís al públic, promesa que encara no ha complert. Quan, ministra? Sabeu què pens? Idò que no tindrem aquesta sort de poder estiuejar com vós i la vostra mare a Llatzeret.
GERARDO MOYÀ NOGUERA. Palma

Actuar contra
el balconing
(Carta oberta al conseller balear de Turisme)
Una temporada més, continua de moda per alguns pocs turistes britànics la pràctica del que s'ha denominat balconing.Sembla que per part dels hotelers han acordat parlar amb els touroperadors i els guies, a més d'intentar que aquesta pràctica aparegui tan poc com sigui possible en els mitjans de comunicació i a les diferents xarxes socials com Facebook i Youtube, per no donar-los publicitat i, per tant, evitar així posar-la fins i tot més de moda.
Aquesta vegada, els empresaris han actuat de manera ràpida, però entenc que fan falta més mesures i que aquestes siguin contundents i inflexibles.A banda de jugar amb el nostre pa, aquests tipus arrisquen les seves vides i també les d'altres persones, ja que no és només el seu propi fisic que pot patir, sinó també el de persones alienes a aquestes gateres que poden ser víctimes d'aquests boigs.
Per part del Govern balear, cal que de manera urgent s'aprovi alguna normativa per sancionar durament els turistes que realitzin aquesta pràctica i que a la vegada mostri suport institucional i doni seguretat als hotelers a l'hora de poder engegar immediatament de manera legal dels seus hotels les persones que se sumin a aquesta perillosa moda absurda i inacceptable.
Amb mesures estrictes, tots hi sortirem guanyant: 1r) evitam desgràcies físiques d'invalidesa i que fins i tot poden arribar a perdre la vida; 2n) evitam la mala imatge d'aquests establiments i de totes les illes en general; 3r) mot important: que tant els ciutadans com les institucions britàniques s'adonin que els empresaris i les autoritats de les Balears actuam, que som rotunds i no acceptam aquest perillós joc i per això prenem mesures immediates, dures i fins i tot radicals si fa falta per així evitar o almenys reduir aquests salts mortals.
PEP RIBAS RIBAS. Eivissa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris