algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Cartes dels lectors

La diversitat és riquesa
El Sr. Payeras, en la seva columna de dia 1 de juliol, es va referir a un debat entre catalanistes i anticatalanistes a la nostra comunitat. Aquest debat ha estat sempre fals i no té fonament a la nostra societat, només serveix per fer boutades. Té el pes d'una associació minoritària de caire més aviat recreatiu i de comentari de cafè per al dia que no hi ha futbol.

Cap mallorquí no pensa que sigui català, ni tampoc té cap dubte dels llaços culturals que ens uneixen a Catalunya, València i la resta de les illes, sense cap subordinació. El vertader problema per ventura sigui que cap illenc no entén gaire bé què vol dir ser balear.

Les successives onades d'immigració han canviat la situació cultural al carrer i la timidesa de la normalització ha posat en perill l'ús lliure d'ambdues llengües, cosa que no aconseguiren en el passat ni la monarquia espanyola ni el feixisme, malgrat treure'n una d'elles de l'Administració i de les escoles.

Ara hem de ser patriotes, patriotes de pàtria xica si ho preferiu, però patriotes, i no només de caire cultural. Si no ho fóssim, estaríem condemnats a fer per sempre d'alcavots d'una terra prostituïda, que és el que alguns pretenen i de fet estan aconseguint.

Saber quines són les teves arrels i el futur cultural que vols no és en absolut exclusiu d'altres sentides pertinences ni del conviure multicultural. La diversitat és riquesa i aquesta és la clau: la nostra diversitat ha de perviure, no podem acceptar una homogeneïtzació confortable políticament per al present perquè perdríem el futur.

Hauríem de recordar tots que la protecció de la llengua és un mandat constitucional del poble espanyol des de l'any 1978, no una curolla de "catalanistes".
JOAN PERICÀS O'CALLAGHAN. Palma.

Ramells
Se cerca jove atractiva, dòcil i disciplinada i amb formació universitària per omplir llista política. A pesar dels exemples de Chacón, Saez de Santamaría, Calvo, Armengol, Mulet, Munar, Vich, Moner i tantes altres, alguns dels nostres bocs polítics encara denigren les dones tractant-les de simples ramells del Corpus. "Escolta -demana encara un capirot a un jove dirigent, home i amb molt de futur per davant i amb bona formació universitària...-, que no deus tenir cap universitària en les teves llistes?". S'oblida per raons semidesconegudes de dir... i que estigui bona! "És que me' n falta una per cobrir la quota i quedar bé". Idò el que et sobra és barra, pensam nosaltres. Quina falta de sensibilitat!
BERNAT MOREY COLOMAR. Sta Eugènia.

Agraïment
Des de l'AMIPA del CEIP Escola Graduada volem felicitar i agrair l'excel·lent tasca que desenvolupa tot l'equip directiu, docent i no docent del nostre centre educatiu per la bona educació i formació dels nostres fills i filles.
Aquests darrers anys s'han desenvolupat tot un seguit de projectes pedagògics i educatius i sortides escolars que han millorat el rendiment educatiu de l'alumnat, la seva educació en valors i la seva inclusió social i coneixement de la nostra cultura.

S'ha de destacar especialment el projecte "Cartografiem-nos", desenvolupat amb el Museu Es Baluard durant dos anys. El resultat d'aquesta iniciativa ha estat espectacular per les dues exposicions de L'Escola Graduada guaita a la Gerreria, que s'han exhibit al Centre Flassaders i al mateix Museu Es Baluard. Però sobretot cal remarcar l'excel·lent tasca educativa de coneixement del barri, de l'entorn i l'ús de les pràctiques artístiques que ha suposat per als alumnes del centre.

Això no obstant, tampoc no podem oblidar projectes com els de "Tots llegim" de foment de la lectura, el programa d'estimulació del llenguatge a Infantil, el programa "Espais familiars", les sortides educatives per Ciutat i diferents entorns de Mallorca, les colònies de final de curs, el viatge d'estudis, les festes al centre (Sant Antoni-Sant Sebastià, Carnaval, final de curs, etc.) i moltes altres iniciatives i activitats que formen part de l'educació integral que volem per als nostres fills i filles.

I tot això, en uns moments difícils per les molèsties causades per les obres de reforma que pateix la nostra escola enguany, però que suposaran una millora futura important de les seves condicions i la seva adaptació als reptes de futur.

Per tot això i molt més que no ens cabria dins aquesta carta us volem donar les gràcies i encoratjar-vos a continuar amb aquest excel·lent treball que, segur, els nostres fills i filles, els vostres alumnes, aprofitaran durant la resta de la seva vida.
AMIPA DEL CEIP ESCOLA GRADUADA. President: Jaume Ribas

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris