cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

Cartes dels lectors

Accident a l'autopista d'Andratx
En veure les esgarrifoses imatges de l'accident que es va registrar a l'autopista d'Andratx amb el resultat d'una persona morta i dues de ferides molt greus i llegir el titular "Col·lisió frontal a l'autopista d'Andratx", un pensa que és impossible fer una topada frontal en una via de dos carrils en cada sentit. Tanmateix, si sabem que aquesta via, per la qual es pot circular a 110 km per hora, fa revolts perillosísims, on hi ha trams que els dos costats estan a diferent nivell i que no té cap mena de protecció enmig, entendrem ràpidament per què hi ha hagut tants d'accidents mortals des de la seva inauguració.
Estam en període electoral, podem sentir eslògans i promeses per part de tots els candidats polítics, que manegen els doblers a través dels nostres imposts, poden prendre les decisions i tenen la responsabilitat de posar solucions als problemes que poden afectar els ciutadans. És per això que ens demanen el vot. Durant tots aquests anys massa persones han deixat la vida en accidents que s'haurien pogut evitar amb una simple protecció enmig dels dos sentits de les vies, com hi ha a qualsevol país civilitzat.
No em valen excuses que s'ha millorat molt, que tot el que s'ha fet nou s'ha fet amb protecció... Continua havent-hi trossos llargs sense mitjana, tant a l'autopista d'Andratx com a la de Llucmajor, i això vol dir que els polítics de dretes, esquerres i nacionalistes, que al llarg d'aquests anys han tingut la responsabilitat de fer les vies segures per als ciutadans, no han fet els deures, i això és summament injust.
ISABEL GELABERT ALBERTI. Calvià.

Les idees clares
És el moment de tenir les idees clares: estam passant una llarga crisi econòmica, provocada per qui? Hi ha persones que es pensen que és el Govern de l'Estat. Doncs, no! Això s'ha de tenir ben clar. Aquesta crisi mundial és provocada per la banca dels Estats Units i, intencionadament o no, l'han escampada per tot el món. Segona cosa: com solucionar-la? El Fons Monetari Internacional, el Banc Central Europeu, els partits de dretes donen la consigna, el dogma de fe: que a base d'estisorades a les despeses públiques, que de fet és retallar l'estat del benestar, sortirem de la crisi. Per altra banda, els partits progressistes diuen que les estisorades s'han de fer a les despeses militars i que s'ha de sortir de les guerres absurdes que provoca el capitalisme salvatge -cada dia costa un milió d'euros la guerra de l'Afganistan- i avançar cap a la pacificació del món, l'eliminació dels exèrcits, etc., però sense tocar l'estat del benestar. Què volem? El progrés o la misèria? Ara és el moment d'aprendre la lliçó i votar el que necessitam.
FRANCESC DOMÈNEC FERRER. Palma.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unaidignada, fa mes de 9 anys

soc de llucmajor i estic indignada amb el resultat de les eleccions, sobretot alla hon visc, el poble te mes de 4millons de deute, esteim hipotecats fins les selles, tenim un batle que cobre mes de 50000 € i un altre tant els regidors, mes 17 assessors, tenim un poble mort, desde que hi governa el pp ha estat cuan shan destruit mes llocs de feina, densa que ells governen han tancat las dues darreras fabricas de sabates, can yanko y can claret, ha tancat el semar, els comerços tots tancan, ara globalia fara reducció de plantilla i tot aixo estant ells al cap del poble i que es que han fet per la seva gent res, jo he perdut la feina i ni shan preocupat per jo, son ells els meus representants no es madrid, que vos creeis que han intentat trobar ferina a cualquu o donar ajudes a la gent que heu pasa malament ido no. Un ajuntament alla hon pagam els impots més cars de tot mallorca, pero els seus ciutadans els tornen a votar, es a dir que esperen que ells els hi ajudin i fins ara que era el moment no heu han fet.
els llucmajores sou un covarts, ignorants vos roben devant la cara, vos trepitjen i els tornau a votar empegueida estic de ser de aquest poble.
Pero no vos ho perdeu el pp va convidar a dinar a bincomprat mes de 400 padrins pero menjaren de luxe. ¿qui vos creis que heu pagará?
el pobles senhauria d´anar paravall no ens mereixem res mes per beneits.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris