algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Cartes dels lectors

Despropòsits al nou centre d'adults La Balanguera
L'escola d'adults de La Balanguera es troba des de fa anys a l'espera d'una nova ubicació. L'any 2006 es va resoldre que la nova seu seria l'antiga escola de Son Espanyolet. Una vegada decidida la ubicació, les obres es varen retardar tant que l'edifici va patir tota casta de deterioraments, que sens dubte han suposat un increment en la despesa de les obres de remodelació.

Des de la Conselleria d'Educació es publicà, en el BOIB de 2-2-2010, una resolució per crear comissions per al seguiment i avaluació de les obres als edificis dependents de la Conselleria. La comissió és formada per tres representants de l'Ibisec i tres dels centres docents implicats. L'esperit que rau en la creació d'aquesta comissió és l'interès per construir centres públics en què s'hagin tengut en compte les aportacions del professorat. Ja a la primera reunió, del 27 de gener, es posà de manifest el total desacord entre els representants de la nostra escola i els de l'Ibisec.

En un escrit enviat al conseller d'Educació el 13 d'abril passat amb 500 firmes de la comunitat educativa de La Balanguera, li demanàvem que atengués les nostres peticions. A hores d'ara, ens envaeix el malestar de creure que ja és tard i disposarem d'un edifici que no respon a les necessitats ni a les expectatives dels usuaris.
L'obra encara no està acabada! Encara hi podem fer res? Potser estam davant un exemple més d'allò que sembla un mal endèmic en qüestió de política i execució d'edificacions públiques?
MARIA SOLANA I TOMÀS. PALMA.

No al tancament de RTV de Mallorca
Cada dia contam històries amb nom i llinatges de gent del carrer. La nostra també n'és una amb cara i ulls. Alguns de vo- saltres ens coneixeu, perquè ens heu vist carregats amb càmeres i micròfons en tots els municipis de l'Illa. Últimament, darrere de pancartes. No passa dia sense que qualcú ens demani què farem si tanca Ràdio i Televisió de Mallorca. Sincerament, no ho sabem. I això no només ens preocupa a nosaltres, sinó també als nostres familiars i amics. Una incertesa que no desitjam a ningú. No hi ha dret que cada quatre anys, coincidint amb les eleccions, es posi en dubte si mereixem continuar fent feina o no. Intentam cada dia oferir un servei públic de qualitat: som petits i amb pocs recursos, però ens esforçam per fer una bona feina. Escoltam tothom i donam veu a col·lectius que no tenen cabuda en altres mitjans. Estam agraïts per les mostres de suport que fins ara ens heu fet arribar, a la gentada que ha signat per demanar la nostra continuïtat, als ajuntaments que han aprovat les mocions de suport i, en definitiva, a tots aquells que no tanquen els ulls davant la nostra problemàtica. Gràcies a tots.
ELS TREBALLADORS DE RTV Mallorca.

Crida a la reflexió dels nostres polítics
Escric aquesta carta per dirigir-me amb indignació i per mostrar el meu desacord amb un fet que s'esdevé cada cop que s'apropen les eleccions, ja siguin autonòmiques o generals. El fet en qüestió consisteix en l'enviament massiu per part dels partits de pamflets informatius a les nostres cases, provocat per per una mala gestió d'un recurs com és el paper, atès que hauríem d'apostar per polítiques de reducció de residus, com diuen les famoses tres R, que sembla que no importen a ningú (ja siguin de dretes, d'esquerres, verds o vermells) quan es tracta d'intentar aconseguir un vot, si és que s'aconsegueix.

Així doncs, realment val la pena el malgastament d'aquest recurs, sabent que als col·legis electorals també els podrem aconseguir? Per això deman que es reflexioni i que, a les pròximes eleccions, s'intenti optar per altres alternatives menys agressives per al medi que ens envolta i del qual hauríem de tenir cura entre tots, a fi que tot el que se'ns diu sobre la necessitat de cuidar-lo i preservar-lo també sigui complit per les persones que ens volen representar.

I sobre els cartells que ens trobam al carrer, és necessari posar-ne en cada fanal i, a més a més, vint i un devora l'altre?

Aquí queda dit el pensament d'un jove manacorí que només desitja que arribi la coherència entre el que es predica i el que es fa després: reflexió i seny per mantenir el lloc on vivim, la Terra, que no és nostra, sinó de tots i de ningú.
ANTONI NICOLAU PASCUAL. MANACOR.

Propaganda electoral
Estic sorpresa de la poca propaganda electoral que veig pel carrer. En altres campanyes, la cosa anava grassa i arribava a embafar. Veies cares de polítics arreu. Ara, l'ambient ha davallant molt i es nota pertot. Es veu que s'han posat d'acord per oferir una imatge d'austeritat. Saben que la gent no és beneita i que s'hauria enfadat molt si hagués vist tudadissa. Ara bé: pens que ells matixos s'han ficat dins aquesta espiral. Hem passat quatre anys d'acusacions de corrupció. La conseqüència és que ningú no vol mostrar ara una imatge d'opulència. Aniria en contra seu. Per sort, ara qui hi té la darrera paraula és el poble.
AINA MIRÓ PALMER. PALMA.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris