algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Cartes dels lectors

A l'anomenada Plataforma per l'ensenyament (i sense mestres)
Ja que no comptau gaire amb el parer dels mestres (potser no som necessaris per a l'ensenyament) us enviam un parell de potser impertinents aportacions perquè les faceu arribar on pertoqui. Sobre promoció i formació demanin a la UIB sobre quants de mestres doctors (que hagin fet feina amb al·lots petits ens referim) ensenyen als mestres la seva experiència i per què. Moltes Bolonyes hi ha per tot, això sí. Directors professionals? Ben vinguts siguin si l'organització escolar queda ben establerta per llei, ens fan el paperum i el figuram i ens respectin la llibertat de càtedra. Secretaris sí, criadors de llepaculs no. Pacte per l'Educació? Amb models polítics tan diferents? Impossible. Els mestres, recordem, amb llibertat de càtedra, som ja grandets per decidir. Per això ens preparen. Observeu la Constitució? Religió a casa, civisme a totes les assignatures. Tampoc no es compleix i ni tan sols us preocupa.

Sisena hora? Si a Catalunya no funciona! Els nins aprenen quan i com poden, no quan i com voleu vosaltres o nosaltres. I la resta de la societat com educa? Us preocupa la conciliació familiar? Aquí sí que teniu molt per fer i no en comentau res. Què opinau de les telebelenes bioobregons i annerots grans germans? Són també els vostres fills. Amb aquest panorama, els mestres fem retxes dins l'aigua. I llavors ens voleu avaluar? Com? Fent-nos fer de majorets? Hipòcrites· Valorareu l'entorn i la societat que ens envolta i que pensa que quan l'Educació no roda tot és culpa de l'escola. Nosaltres sols som els llanternes del sistema que tapam tots els forats que podem. Potser en el fons a alguns el que realment sembla que us interessa és que formem ases esclaus preparats per ser explotats en lloc de ciutadans reponsables i incòmodes pel vostre sistema. Hipòcrites altre pic!
BERNAT MOREY COLOMAR. Sta. Eugènia.

Quants de morts més?
En l'edició d'ahir, dia 11 de maig, surt al vostre diari la notícia d'una altra mort a les carreteres de Mallorca; en concret, a la carretera Palma-Andratx, a l'altura de Portals. El motiu: un cotxe travessa la mitjana, envaeix el carril contrari i xoca contra un altre vehicle que circulava correctament. Un accident evitable si hi hagués hagut tanques de separació? Gairebé amb tota seguretat, sí. En aquest tram s'han produït ja una sèrie d'accidents greus per aquest motiu. A què esperen les autoritats per fer-hi alguna cosa? Guard a ca nostra una còpia de la sol·licitud que vaig fer al responsable de Carreteres del Consell de Mallorca, en la qual demanava la instal·lació d'elements de protecció per evitar aquests tipus d'accident precisament en aquest tram. Cap resposta. Una altra vida menys.
CATALINA SERVERA JIMÉNEZ. Palma.

Agraïments pels 10 anys de "Conservem Ruberts, sempre!"
El passat 30 d'abril, a la plaça de Ruberts, es va celebrar la 10a festa de caire reivindicatiu "Conservem Ruberts, sempre!". Tot i que les previsions del temps no eren les més favorables, finalment la festa va ser una realitat gràcies a l'esforç, suport i entusiasme de tots. En 10 anys hem vist que la festa de l'Associació de Veïns s'ha consolidat i allò que va començar com una aventura en defensa del territori és, ara, un fet inesborrable de la història del nostre llogaret, però recordam que els fets que iniciaren aquest procés (les irregularitats urbanístiques, els consegüents plets, les despeses judicials, etc.) encara no han finalitzat, tot i l'interès que hi ha de passar pàgina i reconduir la situació de la millor manera possible.

Des d'aquí, com a homenatge, volem agrair el suport de tots aquells que han col·laborat i han vingut a alegrar la nostra festa: el 2002: Pep Coll (litografia), Federació mallorquina de tir de fona, Reserva del Galatzó, la Casa Regional de Múrcia, Guitarres i Castanyetes, Arpellots Havaneres Band, No diguis dois i Glaistig. 2003: Reserva del Galatzó, Vilafranca balla i bota, Coanegra i Poques feines. 2004: Al-Mayurqa i Anegats. 2005: Al-Mayurqa i Sparadrap. 2006: Ars Musicae, Al-Mayurqa i Joan Noguera (Milord's). 2007: Joan Noguera (Milord's), Adhoc i Arpellots Havaneres Band. 2008: Ars Musicae, Batucada Pachamama i Avalon. 2009: Caliu, Paco Sánchez, Dimonis de Mancor de la Vall i Whisky Facile. 2010: El Círculo de los Sueños, Paco Sánchez, Xeremiers de Sencelles, Revetlers des Puig d'Inca i No diguis dois. 2011: Colla de xeremiers de Sencelles i Los Burruños. També agraïm a l'Ajuntament de Sencelles haver-nos facilitat la infraestructura durant aquests deu anys i als mitjans de comunicació la difusió de la nostra tasca. Gràcies a tots i a totes per ser-hi i ajudar-nos a conservar Ruberts!
MARIA ANTÒNIA SAMPOL, presidenta de l'Associació de Veïns de Ruberts. Palma.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Colauetdimonió, fa mes de 10 anys

Anim Ruberts!

Heu aconseguit el que ningú creia possible. El que no té nom és que hagin de passar més de 10 anys per a que es faci justicia! Esper que això no s'allargui massa més.

Salut i força!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris