algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Bústia

Circuit d'obstacles per a bicis al carrer dels Oms
El carrer dels Oms s'ha convertit en un dels millors circuits d'obstacles per als ciclistes més preparats i agosarats. Tot el dia hi podem veure diferents esportistes de la "bici-salvaobstacles" en fase de preparació i després, a darrera hora de l'horabaixa, sembla que s'hi deuen fer les corregudes oficials, perquè es veu molta més animació i un nombre més elevat de bicicletes.

La prova consisteix a davallar el carrer dels Oms, quan hi ha un nombre més considerable de vianants a tota velocitat i qui aconsegueix arribar a les Rambles sense atropellar ni ferir ningú n'és el guanyador. En cas d'empat, s'endú el premi qui hagi donat més esglais als vianants; també puntua si l'ensurt se l'endú una vella o un vell perquè, com que tenen menys reflexos, fa més gracia. Si s'atropella un nin petit que juga distret, es lleven dos punts; copejar una embarassada poc àgil per l'avançat estat de gestació es considera una carambola perillosa i resta quatre punts.

Sembla que aquestes proves d'habilitat ciclista es prorrogaran tot l'any. Per tant, seria aconsellable canviar-ne la normativa perquè els ciclistes puguin anar a més velocitat, atès que ara es prohibeix circular pels carrers de vianants i, en tot cas, es limita la velocitat al pas d'una persona caminant, cosa que resulta un greu entrebanc per jugar i posar en perill els pacífics vianants. També faria molta falta obligar a dur casc la gent que passeja distreta mirant els mostradors de les tendes; així, si us atropella un ciclista, s'eviten mals majors. A un dels cambrers del carrer ja li han pegat un parell d'envestides i li han tomat la safata. La meva amable veïna, ja major, quan la varen atropellar sortint de casa seva, encara deia: "La culpa ha estat meva, perquè no he mirt en sortir". No basta mirar quan travesses el carrer: ara, també en sortir del portal de casa teva has de mirar si ve una bicicleta a tota velocitat.

Vaig llegir que el regidor de Mobilitat, José Hila, en el ple de Cort del dia 26 d'abril, en demanar-li "quines mesures prendrà Cort per evitar els atropellaments de bicicletes?", va respondre: "Hi ha més atropellaments amb cotxe". O sigui, com que hi ha més atropellaments per part dels cotxes, no pensa de moment prendre cap mesura. Tenim un regidor que, abans de contestar imprudentment, hauria d'adonar-se que els comportaments incívics d'alguns ciclistes desperten rebuig fins i tot als partidaris d'aquest mitjà de transport i esbarjo, com jo mateix. Senyor Hila, què us preocupa més, que un cotxe aparcat a l'ORA es passi de deu minuts i multar-lo o que un ciclista davalli a tota velocitat pel carrer dels Oms, amb el perill d'atropellar un infantó que juga innocent pel mig del carrer exclusiu per a vianants? Us assegur que el primer cas no representa cap perill per a ningú, però hi ha un caramull de municipals i desenes de controladors que vigilen per tota la Ciutat. Als Oms, ningú no vigila els ciclistes.

La normativa municipal sobre ciclistes és suficient, només falta que es faci respectar. Ara és el moment d'agafar el bou per les banyes. Si no feis res, passarà igual que amb la botellada, que ja sembla que no hi ha nassos d'aturar-la: si s'hagués resolt al principi, ara no tendríem el vergonyós, costós i incívic espectacle d'una Palma plena de merda i renou els caps de setmana.

BENET MOHIGAS MORENO. Palma

Altra vegada la metzina i milanes reials mortes
Sr. Director, us escric per avisar els nostres lectors que un nou/vell problema plana sobre el cap de la nostra natura: el verí.

La nostra societat està de cada vegada més conscienciada que la protecció de la natura és un bé que pot aportar recursos econòmics si som hàbils en el comerç d'idees sobre el turisme natural. Per desgràcia, alguns personatges insensibles amb aquest bé comú no deixen de col·locar esquers enverinats als nostres camps que poden (i, de fet, ho fan) matar qualsevol ésser viu que no els resulti simpàtic i posen verí, encara que l'any passat es tancà un vedat per la mort de 3 milanes i el 2003 es condemnà a 16 mesos de presó una persona per aquest mateix motiu.

Dilluns, diversos membres de l'equip de seguiment de la milana reial del GOB en trobaren morta una femella al nieró, molt possiblement per enverinament i, com a conseqüència de la mort de la mare, els tres polls que havien nascut al cap d'un mes i busques d'incubació incansable també moriren.

Des del principi de la primavera, 2 femelles de milana reial han aparegut en les mateixes circumstàncies i, per tant, s'ha perdut més del 6 % de la població d'aquesta espècie, en perill d'extinció a les Balears i que ha registrat un descens important per tot Europa.

Es tracta d'un delicte penal, de manera que per favor, amic lector, si tens pensat posar verí per a moixos, cans, marts, genetes, etc., pensa en la quantitat de doblers que la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat es gasta dels teus imposts per protegir-les.

Vull donar-te un petit consell des de la meva opinió més humil: abans de posar verí, contacta amb la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat, amb el GOB o amb el Cofib (Fundació Natura Parc) i explica'ls el problema... Segur que alguna d'aquestes entitats te'l sabrà solucionar.
Si tot això t'és igual, sens dubte ets un assassí.

JOSÉ LUIS MARTÍNEZ. Can Pastilla

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 10 anys
Aquestos al·lots (m'imagín que es parla d'al·lots menors d'edat però ja sabem que en el món hi ha de tot) que, anant en bicicleta, atropellen sa gent, quan puguin obternir-se es carnet de conduir cotxe o moto serà quan es convertiran en un autèntic perill i és ara que s'ha d'actuar. Perquè si ara van en bicicleta és perquè no poden anar en cotxe ni en moto
Valoració:0menosmas
Per expectant, fa mes de 10 anys
Encara no he vist la batlessa anant pel carril bici.
Valoració:4menosmas
Per Tip i fart, fa mes de 10 anys
Sempre el mateix. En lloc de prevenir i regular les activitats (botellon, bicis etc.) deixen que es consolidin males pràctiques difícils d´eradicar. Que no hi ha un reglament per a bicis? Quan s´al·lot ha caigut, llavors li posen la cervellera!
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris