nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Cartes dels lectors

Pim-pam-pum les Covetes.
Igual que amb la piscina d'en P.J., amb els xalets de Deià i en tantes i tantes de construccions il·legals que s'haurien de tomar, ja veureu que encara acabarem pagant, com sempre, els mateixos. Us penseu que pagarà l'Ajuntament de Campos o l'espavilada promotora? Aquests només entenen d'imposts, subvencions i d'inversions de grans beneficis i sense riscos i a viure, que són dos dies. Els "pagarins" serem nosaltres. Trobam a faltar una ONG tipus barrobins solidaris, un Zorro o llanero solitario que dinamiti de bon de veres tots aquests desgavells surrealistes. Nosaltres ens apuntem servilment com muls a carregar-ne els enderrocs; tanmateix, n'haurem d'assumir els costos.
BERNAT MOREY COLOMAR. Santa Eugènia.

Il·legalitzar UPyD
Si els fiscals fossin fiscals, actuarien contra aquest partit que incita a l'odi ètnic. Per als ciutadans perifèrics que no ens sentim espanyols, almenys en la configuració actual de l'Estat, aquesta senyora incita a l'alienació de drets fonamentals com la igualtat davant de la llei i la llibertat d'expressió; per aquest fet, que representa un intent de subversió de la Constitució, s'hauria de formalitzar la il·legalització del partit que representa i que, malgrat actuar dins del joc democràtic de partits, pretén un fi antidemocràtic que supera els límits constitucionals i la supressió de drets fonamentals de caire individual que donen sentit a la Constitució espanyola i a la mateixa democràcia.

No és en absolut de rebut que un partit polític posi com a argument i utilitzi l'estratègia de l'escarni públic, la marginació o la criminalització social; atiar aquests sentiments irracionals és molt perillós: mata la justícia.
Si aquesta capitalització, a més, representa l'autoassignació d'unes qualitats morals a costa de les mancances destacades als altres, ja entren en una manipulació barroera de la realitat que l'únic que fa és insultar la intel·ligència humana. Al marge que, entre la pròpia parròquia, desperti adhesions nascudes de la irracionalitat gregària dels éssers humans.

Conrear els baixos instints s'hauria de desterrar de la vida pública; penso que el desprestigi actual de la política és l'efecte primer i primordial del fet que moltes vegades les forces polítiques apel·len als sentiments atàvics per guanyar-se adeptes, i això és per a elles vots per avui i descreguts per demà. Tal vegada, també te a veure amb el fet que el funcionament democràtic en aquest Estat és percebut per tothom com una dictadura de la majoria que es forma cada vegada que tenim eleccions, la societat té la percepció que el detentor del poder té en cada moment la possibilitat de manar per sobre de qualsevol altra consideració.

Quan el mateix fet discriminatori del rebuig de la no-acceptació del pensament divers dins de l'àmbit de l'Estat, fins i tot criminalitzant-lo. Representa en si mateix una imposició de pensament regulat, i això és encara més perillós: en tenim molts d'exemples a la història moderna i contemporània. La democràcia espanyola és molt feble pel fet del seu naixement sobre les bases d'una dictadura i l'adaptació dels antics mecanismes de la democràcia orgànica als nous temps democràtics; això provocà la coexistència d'àmbits de poder i actituds de l'antic règim amb el nou que han perdurat fins a hores d'ara, indefinint la pròpia qualitat democràtica de l'Estat.
En altres estats on la sortida de dictadures es realitzà amb una refundació autèntica basada en la demolició de les estructures totalitàries, hi ha uns límits molt definits respecte dels drets individuals i col·lectius, i de l'esperit democràtic de les diverses opcions partidàries.

Davant d'aquestes actituds intolerants de caire mcarthysta, s'ha de tenir un nivell de tolerància nul. Per això i en aplicació dels principis de convivència democràtica, llibertat d'expressió i garantia dels drets fonamentals, tant individuals com col·lectius, i tal com s'ha fet amb altres partits sospitosos de finalitats antidemocràtiques, és necessària la ilegal·lització d'UPyD. A l'àmbit públic s'ha de potenciar el pensament individual per sobre de la unicitat del pensament col·lectiu; aquesta produeix una simplificació de les persones en favor d'una col·lectivitat indefinida i manipulable; han de prevaler els valors individuals que facin possible una democràcia autèntica a partir de la responsabilitat personal i no col·lectiva, per tal de fer la societat més justa.
MIQUEL AMENGUAL-I-RAMON. Palma.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Adrover, fa mes de 10 anys
Sr. Planells s'ho hauria de fer mirar que ha fuit del Camí de Jesús, 42 07011-PALMA de ben segur que la irracionalitat esta instal·lada al seu cervell necessita medicació i atenció facultativa urgent, les personalitats paranoides projecten els propis deliris com defectes o mancances dels altres, com fa voste mateix, com a metge li puc recomanar colegues que el podran atendre convenientment.

Salut i cuidis.
Valoració:1menosmas
Per Miquel Amengual Ramon, fa mes de 10 anys
Benvolgut Planells qui realment te podría explicar els camins de la intolerància que predica la Sra. Diez seria l'acurada lectura del llibre de capçalera de l'alemanya d'entre guerres, i de la inefable capacitat comunicadora del Sr. Goebbels,

Tal vegada hauries de pensar per tu mateix, creixeries com persona i faries la societat més justa. Valoro molt els negatius que poses tan atentament.

Salut i gràcies.
Valoració:1menosmas
Per Joan Planells, fa mes de 10 anys
Adrover i companyia:
Sempre hi haura fanàtics com voltros que posaran la llengua o la patria per devant de les persones. Ben bé el mateix que feien els nazis alemanys dels anys 30.

Encara no feis por a ningú, de moment només llàstima.

Valoració:-1menosmas
Per joan, fa mes de 10 anys
Molt bona i necessària la teva carta, Miquel Amengual i Ramon. Aquest estat en prendrà bona nota per refermar la seva legalitat i impunitat.

Aquest tal Planells o és de la policia, guàrdia civil, funcionari estatal del reial madrid, o és un dels tants pirats o feixistes autòctons que supuren per la nostra terra. Salut.
Valoració:-24menosmas
Per Joan Adrover, fa mes de 10 anys
Aquest planells deu esser un dels gregaris irracionals, per que troba be que ens criminalitzin per esser mallorquins i voler parlar amb la nostra llengua.
Valoració:-26menosmas
Per Joan Planells, fa mes de 10 anys
He sentit opinions frikis i absurdes, però aquesta den Miquel Amengual és la guanyadora de la setmana. Estic pensant que per ventura s´haurien d´il·legalitzar aquest tipus de cartes, o recomanar als seus autors un bon psiquiatra.
Valoració:-1menosmas
Per Iguals en drets, fa mes de 10 anys
D'aquí a poc sortirà Luis Roldan de la presó sense haver pagat els 9 milions de multa imposats ni haver tornat allò que va robar. La incautació de béns en aquest pais només s'utilitza quan la policia te segrestra el cotxe i te fan pagar tots els imposts que no has pogut pagar perquè el sou nou arriba... Roldan pot deixar de pagar, però el ciutadà normal i corrent no pot deixar de pagar la incineradora perquè aleshores li monten un bon "pollo".
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris