algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Cartes dels lectors

Les 12 hores d'improvisació
Aquest dissabte van tenir lloc a Ferreries les terceres 12 hores d'improvisació. Les dues primeres edicions s'havien fet a Mallorca. L'esdeveniment té l'objectiu d'agermanar les diferents modalitats d'improvisar en la nostra llengua i també el d'establir uns vincles i un enriquiment mutu entre València, Catalunya i les Illes. La nostra associació vol compartir la satisfacció que hem tingut amb l'organització i els resultats d'aquesta dotzena d'hores d'actes. Realment, ens sentim orgullosos d'haver fet viable un esdeveniment com aquest. Lògicament el mèrit no és només nostre.

Voldríem anomenar cadascuna de les persones que han fet possible les 12 hores, però com que el llistat seria molt llarg i potser ens deixaríem qualcú, convindrà que l'agraïment es faci a través de les institucions, entitats i empreses. En primer lloc, volem agrair l'acollida i el caliu de la gent de Ferreries i de Menorca en general; la veritat és que ens hem sentit estalonats per tot un poble. Evidentment, també cal destacar els participants que han assistit a la trobada, tant de manera lliure com a través de les associacions (Glosadors de Mallorca, Cor de Carxofa de Catalunya i Soca de Mots); faríem aquí un esment especial al grup de Rapsodes del País Valencià, que va realitzar un taller de rap, fet al Casal de Joves i organitzat per Acció Cultural de Menorca, a qui agraïm també la seva tasca tant en aquest acte en concret com en el grup de voluntaris que ens han brindat.

Voldríem tenir present també els bars de Ferreries que ens van rebre durant tot el capvespre: Feymar, Can Bernat, Cas Vesins i Es Carrer. Així mateix agraïm la col·laboració de l'aparthotel Loar a l'hora d'allotjar els participants i visitants. Donar les gràcies també a Gin Xoriguer que sempre ens té en compte amb els seus obsequis per oferir als visitants. Un agraïment, així mateix, als mitjans de comunicació que n'han fet ressò a tota l'illa tant abans com després dels actes.

Per anar acabant el llistat, esmentarem el suport de l'Ajuntament de Ferreries i del Consell Insular que han estat oberts a les nostres idees des del primer moment i ens han ofert la infraestructura i el material necessaris, com també una dotació econòmica que sempre s'ha de mester per a l'organització d'uns actes consemblants.
Finalment, l'associació de Vesins S'Enclusa mereix el millor dels agraïments per cedir el local i oferir un caramull de voluntaris per les feines que no es veuen. Ha estat la primera vegada que la nostra illa ha acollit les dotze hores d'improvisació, no cal dir que ens agradaria que no fos la darrera
SOCA DE MOTS. Menorca.

Agraïment als cossos de seguretat i d'emergències
Després dels esdeveniments succeïts diumenge dia 7 de març a l'edifici de l'avinguda Ramon de Sant Martí de Llucmajor, del qual som veïna, vull fer constància del meu agraïment i del de tota la meva família als cossos de seguretat que intervingueren durant aquesta luctuosa jornada. La pèrdua d'en Julià és ja irreparable. Déu el tengui a la glòria. Vagi el nostre condol als seus familiars i amics.

I crec que és de justícia ressaltar el treball que, durant llargues i tristíssimes hores, desenvoluparen tant els Bombers de Mallorca com la Policia Judicial de la Guàrdia Civil, la Policia Local i els efectius de Protecció Civil i sanitaris dels diferents estaments. Demostraren, en moments de gran alarma per a tota la nostra comunitat de veïns, la seva gran professionalitat i una humanitat que ens reconfortà gratament, ara que els valors humans semblen oblidar-se de cada dia més. Amics integrants dels nostres cossos de seguretat, una vegada més us donam les gràcies pel vostre sacrifici i dedicació. De vegades són necessàries aquestes actuacions perquè ens adonem de la importància i vàlua de la vostra tasca.
ANTÒNIA SUÑER OLEA. Llucmajor.

Respectar els jutges
He llegit a la premsa que el CGPJ (Consell General del Poder Judicial) demana, exigeix, als ciutadans respecte absolut a l'actuació dels jutges i magistrats. Fins aquí tot bé. El que he trobat a faltar és la mateixa exigència dels jutges i dels magistrats envers els ciutadans. Això ve a compte perquè hi ha algun/a magistrat/da que té una actitud totalment contrària a la que ens mareixem.

Com es pot explicar que una magistrada de ciutat, només haver començat la vista oral, ens surti dient que ella en aquell moment ja podria dictar sentència sense haver escoltat cap de les dues parts implicades. (era un judici per coaccions). En tot moment, va tallar la lletrada de la defensa (és joveneta i no va saber fer valer els seus arguments).

Una volta haver comdemnat l'acusat, aquest va voler recórrer a instàncies superiors i es va trobar que des d'aquell jutjat li negaren l'accés a la cinta en la qual hi havia enregistrada tota la vista. Per què ho va fer? És així com es respecten les persones? És això la correspondència del que demanen als ciutadans, (repecte absolut)?
Esper que us vagi bé la publicació d'aquest correu, sense anomenar-me, ja que tenc molta de por de les segures tornes de la gent de la judicatura.
Un que va perdre.
JOAN RAMON CLAR. Lucmajor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris