nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

Cartes dels lectors

"Avui és dilluns i som al meu despatx"
"Els puc jurar, amb la Bíblia a la mà, que no sabia que l'exalcalde d'Andratx havia de ser detingut, ni que l'ajuntament havia de ser escorcollat, fins que la Guàrdia Civil el va arrestar al consistori andritxol.
És que ningú recorda qui i en quin motiu es pronunciaren aquestes paraules? Facem memòria... Aquestes paraules les pronuncià José Maria Rodríguez -actual president del PP a Palma- el dia 29 de desembre de 2006 (l'endemà del dia dels innocents, quina ironia!) a la Comissió d'Assumptes Institucionals.

Cadascú que valori d'acord amb la "trajectòria" d'aquest senyor si ens és suficient que ho juri damunt la Bíblia, per estar segurs que ens va dir la veritat. Com diria un jurat popular, crec que hi ha dubtes més que raonables. Com a mínim hi ha moltes incògnites a resoldre. Per exemple, la reunió que varen mantenir José María Rodríguez i Eugenio Hidalgo en què aquest darrer li manifesta que se sent vigilat per la Guàrdia Civil. Recordem també que José María Rodríguez, Eugenio Hidalgo i Jaume Matas es reuneixen en el despatx de qui era, aleshores, president del Govern balear 40 hores abans que la Guàrdia Civil detingués el Sr. Hidalgo. Vaja dues companyies amb qui es relacionava aquest senyor: un que és a la presó i l'altre pròximament ha de declarar davant el jutge per presumpte finançament il·legal del PP dins el cas Palma Arena.

Tots podem recordar la famosa frase del sr. José María Rodríguez que suposadament va telefonar al Sr. Hidalgo -actualment a la presó- per comunicar -li que era dilluns i que estava al seu despatx. Potser tenia tarifa plana i cada dia telefonava a tothom per dir-los que era al seu despatx o potser és una nova manera de fitxar!
Bé, aquestes reflexions només les vull fer perquè com que José Ramón Bauzá ens parla d'un PP renovat, em deman si també creu que el Sr. Rodríguez forma part d'aquest PP renovat. Francament, si aquest home representa la renovació del PP estam ben arreglats!
CARLES VALENTÍ AGUILÓ. Palma.

Agraïment dels logopedes
Des del Col·legi de Logopedes de les Illes Balears l'informem que el passat 6 de març fou el Dia internacional de la logopèdia. Per això, li estaríem molt agraïts, com a col·legi petit i modest, que ens pogués publicar aquest petit escrit al seu rotatori. Avançant de nou els agraïments, a continuació li adjuntem la breu informació:
El logopeda és l'especialista que assumeix la responsabilitat de la prevenció, l'avaluació, el tractament i l'estudi científic dels trastorns del llenguatge i de la comunicació.

Dia 6 de març se celebrà el Dia internacional de la logopèdia. Aquest any s'ha escollit el tema de la Veu. Des del Col·legi de Logopedes de les Illes Balears volem commemorar aquest dia agraint l'esforç de tots/es els/les logopedes que cada dia treballen per a millorar la qualitat de vida de les persones i que lluiten per a la difusió de la nostra professió.
JUNTA DE GOVERN DEL COL·LEGI DE LOGOPEDES DE LES ILLES BALEARS. Palma.

Els toros i una mala imatge d'Espanya
Les subvencions estatals de les corrides de toros s'haurien de prohibir perquè és horrorós que un espectacle sanguinari hagi de ser pagat per tots els ciutadans. Per altra banda, les subvencions a les ramaderies de toros s'haurien de mantenir perquè els amant dels animals poguessin visitar-les i veure com viuen al seu ambient natural. Crec que els que els agraden les corrides són uns sadomasoquistes que s'esbraven veient com es tortura i mata el toro.

No cre que sigui gens bo que es fomenti en un estat democràtic, on són reconeguts els drets de les persones i animals. La imatge que dóna Espanya a l'estranger és molt dolenta i els que citen Hemingway com a exemple del famós a qui agradaven les corrides, a banda de ser un bon escriptor, que recordin que acabà alcoholitzat i se suïcidà.
FRANCESC DOMÈNEC FERRER. Palma.

Un part a 12 euros
Per aquest preu que pareixi la partera tota sola, podria pensar un gestor sanitari. Fa vint anys a molts de funcionaris ens oferien la possibilitat de gaudir d'assegurança privada en lloc de la Seguretat Social. Ni fa falta dir que vist el panorama gairebé tots elegíem ser atesos en clíniques privades. Qüestió de supervivència i de bona o mala gestió. Érem un col·lectiu valorat, segur i poc problemàtic. Avui en dia al jovent ja no li ofereixen aquesta possibilitat, però sí als més majors, simplement perquè (pensem) que la S. S. no ens pot absorbir a tots.

Com és però que abans érem tan cercats i ara no ens volen veure ni en pintura? Doncs perquè encara que nosaltres continuam cotitzant el mateix de sempre als metges que ens atenen els paguen molt menys que abans. Per exemple, 12 euros per atendre un part. Quina vergonya! És això just? Vés a saber què cobraran per una consulta rutinària! Normal és que ens girin l'esquena. Si ens volen tots a la Seguretat Social que ens hi posin (els basta una firmeta) i si ens donen a triar que paguin i ens donin un servei digne. Vist el que cobren els que ens atenen, la veritat és que no podem tenir cap queixa ni una. Ara fer el ridícul, no. Els professionals que ens atenen tenen dret a cobrar la feina que fan amb dignitat i quan toca (que aquesta és una altra) i d'això els funcionaris no en tenim cap culpa. Cotitzem com sempre, ningú no ens vol i tenim molts menys serveis que abans. On és el problema? Per on se'n van els doblers ?
BERNAT MOREY COLOMAR.
Santa Eugènia

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris