nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Cartes dels lectors

Sobre Guillem d'Efak
Distingits senyors del Diari Balears, el seu compromís amb la llengua, la cultura i amb les persones nascudes o no en aquesta terra, però respectuoses amb ella, ens dur a expressar el nostre agraïment més sincer en nom de tota la família pel tracte que han dispensat al diari per la celebració del 15è aniversari de la mort de Guillem d'Efak. Voldríem destacar l'entrevista del seu col·laborador Rafel Ferrer, amb el vídeo que l'acompanyava, ja que ha sabut treure informació personal amb una gran sensibilitat. Gràcies també a N. Martí pel seu magnífic reportatge.

També volem aprofitar des d'aquest mitjà per agrair a tothom que es va implicar per dur endavant el concert del passat 15 de febrer al teatre Principal de Palma Manual Inacabat (per anar per la vida) i molt profundament a tots els que de tots els indrets de Mallorca varen anar al teatre, tot i ser una nit freda, plujosa i desangelada.
FamÍlia Fullana-Pastor-Martorell. Rebuda per e-mail.

Firmes
Jo no he estat, m'han falsificat la firma, no llegia el que firmava. Anau amb aquestes paraules a una oficina bancària o a l'Administració respecte de la lletra petita a veure que us diuen. Doncs aquesta és l'excusa de diverses persones que han estat les nostres representants polítiques. Ara que la rata grossa ha abandonat el vaixell totes les seves ratetes surten escapades per no sortir escaldades. Idò aquestes "ratetes" haurien de tornar el que han cobrat aquests darrers anys per exercir els càrrecs, si tanmateix no tenien cap responsabilitat..., seria el més conseqüent: tornar i assumir les conseqüències.

Jaime... tienes que volver... nos lo pasábamos de bien... diu el Padrino Casta en el seu espectacle. Si torna (cosa que dubtam), sí que ens ho passarem de bé sols pel morbo. Ja que ve, que torni amb els doblers que se suposa que presumptament ens ha fotut i amb un taló "firmat" si és possible. Així "sí que nos lo pasaremos de bien".

Ara que jo sense ser de l'equip d'advocats i amb el que plou aquest hivern per aquí li aconsellaria que desaparegués una temporadeta per qualque país caribeny o pel Brasil.. i que es fes la cirurgia estètica.
Bernat Morey Colomar. Sta Eugènia.

Disculpes
Som militant d'UM i membre del consell polític, i escric això a títol estrictament personal. Les declaracions de Miquel Nadal i la dimissió de Maria Antònia Munar són fets enormement traumàtics, per molt que no hi hagi encara sentència judicial.

Tota la gent que de bona fe durant anys ha fet feina pel partit i li ha donat suport de manera honesta no es mereix aquest espectacle ni descobrir funcionaments del partit més que qüestionables, molt més enllà de les imputacions personals de distint tipus i a diferents nivells pendents de sentències absolutòries o condemnatòries. A tota aquesta bona gent se li han de demanar disculpes.

El projecte d'un partit nacionalista, honest, articulat des de la centralitat política, amb vocació integradora, majoritària, i de govern, capacitat per gestionar eficaçment i transparent, i capaç de modular les polítiques extremes i tot sovint contràries als interessos del propi país per part dels dos grans partits estatals tampoc no es mereix de cap de les maneres que s'hagi utilitzat el partit, que per a molts havia de canalitzar aquesta legítima aspiració, de manera tan obscena i amb finalitats tan espúries. Tots els que hi hem invertit temps, energies i esperances mereixem disculpes.

I tota la ciutadania mereix disculpes. Perquè la democràcia no és això. I perquè s'ha emprat el nom de Mallorca de manera bastarda.

Seria la consumació de l'estafa i de la injustícia que un projecte ideològic tan noble (i tan necessari!) com l'esmentat quedàs en no-res, sepultat per aquesta llosa d'ignomínia i de vergonya.
Joan A. Coll. Palma.

Opera no!, ens diuen
Estic escoltant una de les meves òperes preferides (Nabucco) i em ve al pensament que enguany no podré gaudir, com tantíssima altra gent, de les produccions de la Temporada d'Òpera del nostre estimat teatre Principal. Tampoc no podré emocionar-me escoltant el Cor, que justament ja ha complert 25 anys. Solistes, figurants, etc. i tot el conjunt fascinant que s'anomena: òpera. Quina decepció!

Per altra banda, he tingut l'oportunitat de conversar amb directors d'orquestra, solistes... que han vingut a fer representacions. Tothom lloa el nostre teatre, el nostre cor i com llueix tan ple -ple absolut- de gent entusiasmada!

Però, està clar que això no deu interessar la nostra classe dirigent. Per cert, tenim Conselleria de Cultura? Només en el cas negatiu podríem trobar explicació al fet que no hi hagi doblers per poder fer una temporada d'òpera, com a mínim, tan digna com les anteriors. O per altra banda, deu ser incompetència. No hi trob més explicació.

Ningú no es creu que no hi ha pressupost, fa riure aquesta excusa. Mai no sabrem com es duen els comptes a la nostra administració, està clar. Però estam segurs que es dediquen molts més doblers a altres partides que hauríem de veure si són més atractives i interessants per a la ciutadania.
Ningú no ha quedat gens convençut de les explicacions que ens donen des de Cultura.
Enric Casas i Caldés. Palma.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per A.L., fa mes de 10 anys
Amb relació a això que diu En Bernat Morey, jo també veig clar que si una persona ha cobrat un sou extraordinàriament alt per a exercir una gran responsabilitat i no l'ha exercida, firmant papers que no llegia, no controlant els seus subordinats, ni allò que gastaven, ni allò que feien o deixaven de fer, encara que no se n'hagi duit més diners que el sou, ens ha robat molt més que qualsevol treballador que cobràs sense fer feina però que no ttingués cap responsabilitat especial.
Valoració:5menosmas
Per Antoni Borràs, fa mes de 10 anys
Jo no estic al Consell Polític d'UM, soc un simple afiliat, un militant dels que es diuen de base, però voldria subscriure al cent per cent les paraules de'n Joan A. Coll. Sobra dir que a UM no som tant dolents com darrerament alguns mitjans de comunicació ens fan veure i que tampoc els altres partits són tan bon al·lots i aplicats com els mateixos mitjans deixen caure.

De bon segur que tots pensam amb una quantitat ingent d'adjectius per qualificar el que, a hores d'ara, sembla que han fet alguns militants del partit que ostentaven càrrec públics, independentment del veredicte final dels Tribunals, no hi ha justificació possible, a les persones honrades que hi ha dins UM no ens val la frase típica “Els altres també ho fan”. Ara toca demanar perdó, regenerar el partit i fer feina, molta feina, no només per a UM sinó sobretot pel nostre País.

La supervivència és imprescindible, em resisteixo a veure com espolien la nostra terra, la nostra cultura, el nostre futur. Em resisteixo a veure'ls caminant per aquesta terra com l'amo per casa seva.

És l'hora de demanar que puc fer per UM i no que pot fer UM per mi, als que demanen el primer, dir-los que poden fer feina, feina i feina, als segons, esper que em perdoneu la claredat: Fora porcs miserables!!

Per una UM de centre i Nacionalista, Visca Mallorca!!
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris