nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

Cartes dels lectors

Mobilitat ignora una vegada més el que vol el poble de Manacor

Aquest és el tercer any que l'associació cultural Amics de Sant Antoni sol·licita a la Conselleria de Mobilitat que, per la revetlla de Sant Antoni, es pugui arribar al poble de Manacor amb tren durant tot el vespre. I aquest any, per primera vegada, s'ha rebut resposta, en la qual la negativa ha substituït la indiferència. Això sí, la resposta fou telefònica, amb la promesa incomplida que ens farien arribar aquesta mateixa resposta per escrit. Per això, ignoram quins poden ser els arguments que esgrimeix la Conselleria per denegar aquesta sol·licitud.

És molt curiós que hi hagi al llarg de l'any tants exemples en què els SFM fan activitats especials, i dels quals gaudeixen molts pobles i, sobretot, molts ciutadans. En dates assenyalades hi ha increments de freqüències i horaris especials nocturns: per la Fira del fang de Marratxí, per la Festa de la verema a Santa Maria, per la revetlla del Dijous Bo a Inca, per les nits de Nadal i Cap d'Any... fins i tot, per Sant Antoni mateix es fa servei nocturn de tren a sa Pobla.

No volem dubtar que la Conselleria és conscient de la necessitat d'oferir un servei públic de transport aquells vespres especials de festa en què molta de gent ingereix una mica d'alcohol, incompatible amb la conducció de vehicles particulars. No es tracta amb aquesta iniciativa de potenciar el consum d'alcohol, ben al contrari, però hem de ser conscients del risc d'agafar el volant havent begut, encara que sigui només una copeta d'herbes.
Fixau-vos que en cap cas no s'ha demanat que es facin serveis gratuïts, sinó que hi hagi tren durant el vespre. Però la Conselleria de Mobilitat ignora una vegada més el que vol el poble de Manacor, demostrant una total falta de sensibilitat. Els manacorins i aquells que vénen de festa només volem ser tractats de la mateixa manera que la resta de ciutadans de Mallorca amb motiu de la festa que, juntament amb les Fires i festes de Primavera, fa de Manacor la capital insular per un dia.
ASSOCIACIÓ CULTURAL AMICS DE SANT ANTONI. Manacor

El temps perdut, el que ens fan perdre i la falta d'ètica de la companyia aèria Iberia

El passat dia 7 de gener, vaig ser una passatgera més de les que pateixen els retards que sembla que hem d'acceptar com un fet natural en el transport aeri. El viatge era de Palma a Madrid per després partir cap a Roma. Entre el retard mallorquí i el madrileny, ens feren perdre dues hores i mitja del nostre temps. Cap valoració ni rescabalament per part de la companyia. En la tornada altra vegada el mateix, però amb més quantitat i amb una falta de respecte i d'ètica superlativa. De Roma a Madrid dues hores de retard, l'excusa "l'arribada tardana de l'avió", i "ajo" com diuen en castellà. Cap rescabalament del nostre temps. Però encara havíem de patir el pitjor. Abans d'aterrar a Madrid, pels altaveus anunciaren les diferents portes per embarcar cap als diferents punts. S'oblidaren del de Mallorca.

Ho demanam i ens diuen que ja hem perdut el vol. Desembarcam i veim que la porta del vol cap a Mallorca és oberta. A l'avió que ens havia de transportar hi havia menys de la meitat del passatge embarcat, després es va anar omplint. El vol havia de partir a les 20.15 i ho va fer a la 1.25 de la matinada. El motiu: que AENA, empresa estatal, no havia previst que pot nevar de tant en tant, i que el temps i les molèsties ocasionades a milers de passatgeres i passatgers no tenen gens de valor. De la gran, espectacular, nova i famosa terminal 4 no són previstes les nevades (zona mediterrània continental on no són gens rares). Així, just hi havia una pista hàbil i just es podia llevar el gel d'un a un als avions per poder volar.

Després d'esperar pacientment i estoica més de tres hores, començaren a repartir beguda de manera gratuïta. Aviat se'ls va acabar, ens digueren. També l'aigua dels banys. Però els més humiliant i vergonyós va ser que, una vegada ja enlairats, tragueren el carro de les begudes i del menjar i apa, a vendre! S'ha de recordar que era un avió gros d'Iberia, amb passatge de totes les edats -grans, no tan grans, joves i infants. Que si sortíem de l'avió perdíem el bitllet i, a més, era complicat que et desembarquessin les maletes. Hem vist les notícies d'aquests dies i no veim cap crítica de la situació d'aquest nou aeroport de Madrid, ni de les intencions de millorar aquests aspectes ni dels perjudicis ocasionats a milers de persones, exceptuant-hi, és clar, un equip de futbol.
M. SANTANER PONS . Inca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris