algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Cartes dels lectors

Gràcies, Rosa Bueno!
Hem rebut una trista notícia: Rosa Bueno ha mort. Tots els que vàrem tenir el gust i el privilegi de conèixer-la la recordarem com la gran impulsora dels moviments associatius veïnals a les Illes. Fundadora de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, sempre va lluitar per la millora de les barriades, per una societat més justa, en definitiva, per un món millor. Amb el seu contagiós entusiasme, també va ajudar a fundar la Federació d'Associacions de Veïns de Menorca. Hi va aportar sempre la seva valuosa experiència i l'esperit crític amb els poders polítics, que es limiten a fer promeses en cada campanya electoral. Convençuda que la participació ciutadana és imprescindible per enfortir la democràcia, sempre encoratjava els veïns a fer-ho.

A Menorca, totes les persones que dins l'àmbit de les associacions de veïns vàrem poder conèixer Rosa Bueno la tindrem sempre en el nostre record, el seu testimoni quedarà amb nosaltres i li agraïm de tot cor la seva honestedat i lluita fins al darrer moment. Gràcies, Rosa, per tot!
Que el seu espòs i tota la família rebin el nostre sincer condol.
Federació d'assosiacions de veïns de Menorca. Menorca

Blanquerna: eix cívic o incívic?
Ja ho veia a venir abans de la inauguració: què es pot esperar d'una ciutadania que no respecta res i d'una Policia Local que no es fa respectar? L'éix cívic de Blanquerna ja és incívic, és un farciment de cotxes aparcats, sobretot els caps de setmana; es fiquen pertot arreu. Fa empegueir, és vergonyó que un lloc que hauria de ser de passeig per als vianants sigui en realitat un pàrquing. Per a això no feien falta tants de mesos d'obres i de molèsties. Ho he denunciat a tothom i com si res. Qualsevol cap de setmana no podrem sortir de ca nostra perquè un incívic ha aparcat el seu maleït cotxe davant els nostres portals. Convidaria els vostres reporters que vinguessin a fer-hi un parell de fotos; quedarien molt bé. La Policia Local els hauria de posar multes, perquè aquests no entenen res pus; però per a això la Policia ha de fer bé la feina i no la hi fa, i així no val la pena fer res a la ciutat, on la brutor i l'incivisme ens menjaran qualque dia. Gràcies.
Òscar Pujol Segarra. Palma.

El quarter dels carrabiners, llum i taquígrafs
Un dels grans avantatges de la tecnologia i de la democràcia és poder oferir directament, per televisió, als ciutadans, els debats al Parlament i en altres institucions públiques -"llum i taquígrafs"-. Aquest fet ens mostra com és cada partit i els seus representants realment, i no allò que volen que creguem d'ells. La retransmissió en directe d'un debat al ple de l'Ajuntament, del Consell o del Parlament fa que no sigui necessària la quantitat de despeses que es gasten els partits en campanyes publicitàries. No cal fer mítings durant les eleccions, basta passar un parell de vídeos dels debats per saber allò que pensa i vol cada partit.

El novembre passat va tenir lloc un ple extraordinari del Consell sobre el quarter dels carrabiners a instàncies del PP. El senyor Jaume Font, que mai no ha estat sant de la meva devoció, hi va estar senzillament extraordinari: duia els deures fets i la lliçó, ben estudiada, i com diu una bona amiga meva: "Quan un polític té raó, defensa el tema amb passió i arguments". I això va fer de bon de veres el senyor Jaume Font. Mentrestant, el Pacte donava "pena peneta pena" tirant pilotes fora, excuses com "estam pendents que ens diguin de Madrid"... Semblava el món a l'inrevés: els que presumeixen de protegir el patrimoni, es comportaven com si estiguessin de bauxa, amb rialles fora de lloc, tot i que es tractava d'un tema ben seriós; i els que poc varen fer pel patrimoni quan governaven, en aquest cas el defensaven acarnissadament i amb seny.

El senyor Ramon -socialista- inicià la seva intervenció amb un acudit patètic sobre la Guàrdia Civil, intentant fer-se el graciós, malgrat que no tenia res a veure amb el tema. Gosà dir que el batle de ses Salines hi va aturar les obres quan va tenir coneixement de l'ordre del Consell. Va extreure frases d'una acta que, fora de context, utilitzà a favors seu.

La senyora Mascaró -pesemera- posà exemples fora de lloc, donà excuses i féu insinuacions a Font com "alerta que jo li puc cercar papers".

El nou conseller de Cultura, el senyor Joan Font -també del PSM-, va venir a dir que aquest assumpte feia sis anys que coejava i que ningú no n'hi havia dit res fins ara, com dir: "Ja ho podíeu haver resolt abans i no dur-me problemes a mi". La intervenció del senyor Joan Font em va decebre. Esper que en les seves noves responsabilitats hi posi més anima, més interès i més voluntat per defensar el nostre patrimoni; si no, poc podrem esperar de les seves gestions. Fou un ple interessant amb llum i taquígrafs, en què cadascú quedà retratat.

Jo, que som un esquerrà constantment en dubte de qui he de votar, cada dia m'ho posen més difícil. Per favor, proposau immediatament que les llistes siguin obertes.

Dia 1 de gener, o potser abans, caducava l'ordre de paralització de les obres d'enderroc que va emetre el Consell i encara no s'hi ha decidit res. Serà capaç el batle de ses Salines d'acabar de tomar el quarter de carrabiners de la Colònia, malgrat que sap que a la Ponència Tècnica de Patrimoni s'aprovà la incoació de Bé Catalogat per a l'edifici i n'hi va incloure la reconstrucció?
Benet Bohigas i Moreno. Palma.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 11 anys
El senyor Oscar Pujol te tota la rao, la policia municipal hauria de complir amb la seva obligació i sancionar als incivis. Quins politics que tenim, falta nivell i ganes de fer la feina ben feta, una feina que cobre a preu de canari jove.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris