algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Cartes dels lectors

La ruïna del Partit Popular
He llegit l'entrevista que li ha fet el diari El Confidencial a José Ramón Bauzá, actual president del Partit Popular de les Illes Balears. El Confidencial és un dels diaris que menys estimació té per la nostra llengua i aprofita qualsevol tipus de personatge per atemptar contra tot allò que tengui relació amb el català, el dret a l'autodeterminació i la identitat cultural catalana en general. No us puc negar que l'entrevista m'ha fet riure molt, sent tan gran la quantitat d'acudits que l'he trobada insuperable. Sense dubte, la millor de totes les respostes d'aquest aprenent d'humorista és sobre la política lingüística d'Antich, que traduesc de manera literal perquè vostès mateixos jutgin la mancança de qualitats d'aquest home i el seu menyspreu per les arrels catalanes d'aquestes illes: "Quan tornem al poder, s'abolirà el Decret de mínims de l'ús de la llengua de les Illes, pervertit en el seu ús per aquest Govern. Abolirem l'actual desequilibri de les llengües, que ha de ser una mica natural i no qüestionat: una eina de comunicació, no una arma.

La llengua no ha de ser un requisit, sinó un mèrit. Quan recuperem el Govern, tots els llibres de text no s'editaran en català, sinó en cadascuna de les modalitats lingüístiques (mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterenc). Exigint el coneixement de la llengua de les Illes el que fem és perdre magnífics professionals del sector docent, jurídic i mèdic que pensen deixar de viure a Balears". Ho han llegit vostès bé? És aquest el Partit Popular que pretén tornar al poder, atacant el català sense cap timidesa? D'on ve el vostre problema amb la llengua catalana, potser en el mirall demagògic del PP valencià, que va ferir de mort la unitat de la llengua amb el seu valencianisme demagògic i prepotent? Sou per ventura capaços d'atemptar contra les vostres pròpies arrels culturals i socials per treure quatre vots més?

Miri, senyor Bauzá, el seu partit polític no hauria de ficar-se en aquests assumptes seriosos perquè és un partit feble ple de problemes de corrupció, un partit sense cap vestigi de personalitat pròpia que només aconsegueix cridar l'atenció dels diaris nacionals espanyols ficant la pota amb la llengua catalana. Vostès en general no saben el que volen i vostè en particular té un partit trencat que no sap cap on anar. Aquest gir que estau fent cap a la dreta més lamentable, prepotent i demagoga és propi només de gent desesperada sense cap ofici ni benefici per la nostra terra. No entenc com encara us vota algú, i menys als municipis de Calvià, Marratxí i Llucmajor, que d'ençà que els governau la seva qualitat de vida no és que sigui per llançar coets.
JUAN M.SÀNCHEZ. Palma.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
Ei, que en Gabriel Cañellas (ja sabeu, es prescrit, admirat per alguns en teoria des nostres), ja parlava en castellà a sa seua filla
Valoració:0menosmas
Per gràcies PP, fa mes de 11 anys
Aquest PP no m'agrada gens. Crec que mai han afavorit al català i tot just ara s'atreveixen a treure tota la merda. Ara veiem el vertader PP.
Valoració:3menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys
Totalment d'acord amb Juan M. Sánchez. Aquesta gent del PP, en lloc de fer neta tota la merda del seu partit carregan contra la llengua, talment els del Circulo Balear. Hi ha el Campos darrera aquest discurs estupit, populiste i colonialista del renegat Bauza? Si ni es en Campos, segur que deu ser un altra llumanera del mateix nivell. Quina vergonya de politics i quina pena de pobla que vota al seus propis boxins.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris