nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Cartes dels lectors

L'exposició de la Nova Cançó al Solleric
L'exposició del Solleric s'hauria de dir pobríssima. Una dotzena de vitrines mostren (sense criteri i amb absències aclaparadores) caràtules de discs que qualsevol persona pot veure millor per internet. No hi ha res més. Ni llibres, ni fotografies, ni un recorregut històric, ni cartells... res! No hi ha plafons amb gràfics de les fites més rellevants. No hi ha un mecanisme, mínimament digne, d'audició visual que il·lustri els moments clau de la represa de la cançó catalana. Qualsevol afeccionat mallorquí (Joan Manresa i jo mateix, si més no) hauríem aportat moltes més coses i molt més interessants de les que hi ha a l'exposició. El disseny, amb les figures retallades d'alguns (pocs) dels Setze Jutges i, destacadíssims, els membres de La Trinca, delaten això: ens han trincat ben trincats! Una autèntica presa de pèl! Una estafa, per dir-ho clar i sense eufemismes.

Podeu estalviar-vos anar al Solleric. No té res a veure amb la mostra original ni amb la que s'hauria pogut fer des de Mallorca i sense pagar transport i viatges. Els programadors culturals responsables no s'han romput cap os. Potser han tingut una bona idea, però l'han tudada. Evocar la hipotètica commemoració dels 50 anys de l'article de Lluís Serrahima, considerat el manifest fundacional, es mereixia alguna cosa més.
BARTOMEU MESTRE I SUREDA, BALUTXO. Palma

Feis memòria sobre Son Gotleu
Hem quedat bocabadats en llegir la notícia que sortí en diferents diaris dissabte dia 5 d'aquest mes: "El PP exigeix a Calvo solucions per a la crisi de Son Gotleu" . És el mateix titular canviant Calvo per Cirer que l'any 2005 en el punt núm. 24 del ple de l'Ajuntament del 30 de març el PSOE, EU-EV i PSM exposaven conjuntament amb la Plataforma d'Entitats de la barriada: "Proposició per fer un pla integral d'actuació a la barriada de Son Gotleu".
La Plataforma d'Entitats que hi era present va oferir tota la seva disponibilitat per fer feina (des del 2004 que l'oferia), un vertader regal de voluntaris de diferents àmbits, però -oh sorpresa!- la proposta no es va considerar prioritària i no va tenir vots suficients.

És realment indignant que a hores d'ara el PP pugui fer alguna "exigència" i dir coses com "Calvo ha abandonat Son Gotleu", ja que de fet ells no tan sols no feren res, sinó que ni es dignaren a donar suport a la feina que es feia a la barriada. Per cert Calvo, s'ha passejat per Son Gotleu i molt, però allò important no és que s'hi passeja, sinó què "hi fa", cosa que no podem dir de vosaltres, i això que nosaltres fa més de 20 anys que feim feina en aquesta barriada. I aquest "fa" és concret. Podem dir-li, Sr. Julio Martínez, en quines coses s'ha traduït:
És la primera vegada:
1. Que la Plataforma ha rebut el suport i respostes concretes a les seves reivindicacions i s'han pogut realitzar un bon grapat d'activitats per a la comunitat de Son Gotleu.
2. Que tenim vertaders representants de l'Ajuntament als consells escolars i, per tant, som escoltats i atesos.
3. Que s'han posat en marxa programes de suport escolar per als infants en horari no lectiu tant a l'hivern com en els mesos d''estiu.
4. Que a les escoles s'han organitzat activitats per a infants i famílies en el sentit que siguin escoles obertes en horari no lectiu.
5. Que s'ha posat personal per dinamitzar i ajudar la gestió de les APIMA .
6. Que tenim dinamitzadors lingüístics, que ajuden amb quantitat d'activitats a establir lligams entre la nostra llengua i totes les altres.
7. Que hi ha un tècnic que, a més de fer propostes, coordina les accions de tot tipus que es duen a terme a Son Gotleu i al qual ens podem dirigir entitats, associacions, serveis ...
8. Que s'han ajudat a crear horts cívics a l'espai de l'institut.
9. Que hi ha la figura del policia tutor, molt present en totes les escoles.
10. Que s'han mantingut reunions amb la Policia local i nacional i s'han arribat a acords per tractar temes de conflictivitat fora horari escolar.
11. Que hi i ha més contenidors per al fems.
12. Que hi ha hagut una millora de la plaça Joanot Colom, que ha possibilitat que ara sigui una plaça socialment funcional que afavoreix les reunions i interacció entre les persones.
13. Que s'està refent aquella inhòspita plaça ara anomenada Miquel Dolç.
14. Que des de Serveis Socials es duen a terme moltes iniciatives de treball en xarxa amb els altres sectors.
15. Que s'han fet tres o quatre consells de barri, que són un espai on des de l'Ajuntament s'escolta totes les entitats en conjunt i les seves propostes.
16. Que hi ha personal tècnic fent feina en la participació de les diferents associacions, de manera que es crea un teixit associatiu que ajuda a la convivència.
17. Que s'ha creat una Comissió de Convivència a les comunitats.
Segurament n'hi ha més, però mirau aquests, que nosaltres vivim, i que són algunes de les qüestions que posen les bases per crear un Son Gotleu digne.
MANEL PERELLÓ BEAU I CATALINA SBERT ROSSELLÓ, president i secretària de la Plataforma de Son Gotleu. Palma

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 11 anys
Manel i Catalina, què vos paga na Calvo per fer aquesta feinada o ho feu de franc? Per ventura aquesta es la clau perquè jo no veig que "tota aquesta feinada" de la qual mos en doneu una llista hagi servit per gaire, tan sols hi ha que fer una passejada per el barri per veure, o no veure, millor dit, tanta dedicació, segons vosaltres, per part del ajuntament i de la vostra plataforma. Es vera que el PP no hauria d'obrir boca, son uns cínics mentiders, però no mos valgueu fer creure el que no és perquè això també seria cinisme i mentir. Si tant feu per Son Gotleu, on son els resultats, a la brega multitudinària del altra dia? Estem ben arreglats doncs.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris