nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Cartes dels lectors

‘Sí' a les bicis

Avui horabaixa he recorregut amb bici l'anell que traçaven les ara desaparegudes murades de Ciutat. En cap moment no he vist perillar la meva integritat física, ans al contrari, he xalat del viatge. Com que el cotxe i la bicicleta no estan en igualtat de condicions, crec que s'han de protegir els dèbils. Tot i així, l'allau de crítiques que ha sofert el nou carril de les Avingudes ha estat molt dura i, tanmateix, sense fonament. S'ha jutjat fins i tot des del sector que pensava que era més progressista. Jo, com a persona que creu en la bici com un mitjà de transport factible i potencialment substitutiu i alternatiu del cotxe dins la ciutat, no puc sinó donar a l'Ajuntament l'enhorabona per la bona tasca feta i ànims per continuar fent de Palma un lloc més agradable i més humà. També vull esperonar aquestes persones tan contràries a agafar aquest mitjà de locomoció i a animar-se a anar incorporant-lo paulatinament en les seves vides, ara que realment és tingut en compte. Veuran com guanyaran en salut i qualitat de vida. Tenim la infraestructura que ens dóna la seguretat necessària en una ciutat sense gaires costes i amb un clima tan benigne com la nostra. Perquè tot es pot canviar i jo pens que Palma està de cada vegada més preparada per acceptar la cultura de la bici com una cosa normal, digna, respectada i a l'abast de tothom. Per l'europeïtzació de Ciutat dic ‘sí' al transport públic, a les bicicletes i als vianants!
Lluís Genè Gil. Sóller.

Llibertat

Quan vaig llegir la notícia de l'agressió soferta per Iván Cortés per dirigir-se a uns guàrdies civils en català, no em vaig sorprendre en absolut. No és la primera vegada que passa, ni en serà la darrera. Que ningú no dimiteixi per un assumpte tan greu no mereix ni comentaris. Crec que els polítics tenen un fetge de ferro que ho aguanta tot. Com si el tema no tingués res a veure amb ells, vull dir. Quina classe de llibertat tenim? No he vist mai en la meva vida un concepte més maltractat, vexat, violat, mutilat, manipulat, torturat i destruït com el de la llibertat. El 6 de juny del 1944 varen desembarcar a Normandia milers de soldats per enfrontar-se amb la bogeria nazi i retornar la llibertat a una Europa mig morta. Ara, quan veig les notícies plenes d'assassinats, de robatoris, de tràfic de drogues, d'atacs a una comissaria de Policia del municipi més ric de l'Estat espanyol, de violacions múltiples realitzades per menors, de delinqüents reincidents que fan sempre allò que volen, de televisions privades emetent sempre porqueria, de polítics corruptes que se'n surten amb impunitat, de dirigents amb una incapacitat crònica per resoldre els problemes més seriosos i urgents del ciutadà, de presidents visionaris que volen aliar-se culturalment amb estats que condemnen una dona per dur pantalons, de sindicats incapaços de defensar els treballadors ni de convocar cap vaga general a causa de la crisi que hi ha, de forces de seguretat que t'agredeixen per parlar la llengua que vols... m'entren ganes de retrocedir en el temps i impedir aquella matança. No sembla un bon negoci quasi tres mil morts en nou hores de desembarcament per gaudir, 65 anys després, d'una societat amb una visió de la llibertat tan decadent com la que tenim ara. Crec que algú hauria de recordar a alguns guàrdies civils que en la llista de les seves funcions no figura la de fer de revisors lingüístics i que la defensa de les llibertats inclou respectar les llengües cooficials de l'Estat espanyol.
Juan M. Sanchez. Palma.

Raixa: no entenc res

S'ha dit en un mitjà de comunicació de Mallorca que la finca de Raixa ha estat oberta al públic sense llicència i que estava catalogada com a habitatge o casa de camp. La madona de Raixa, Francisca Bruno, era cosina bona de la meva mare i he pasturat per allà de petita i de gran sense pagar. La finca sempre ha estat oberta al públic, que hi podia ascendir pagant i visitar les estances del cardenal Despuig i els jardins. Durant tots aquest anys hi havia llicència? Si abans Raixa es podia visitar pagant, per què ara no es pot fer de franc? Hi havia permís quan es cobrava per entrar-hi? No ho sé, però em faig la pregunta.
Conxa Forteza.

Dimissió

Si, com diu la Sra. Estaràs, és cert que ha deixat el càrrec de presidenta del Partit Popular més corrupte que hi ha hagut mai a les Illes i al món per qüestions de salut, que abandoni també el seu escó en el Parlament Europeu i es dediqui a ella i als seus, que prou feina tindria. O és que el sou, les dietes i tota la mena de contactes i beneficis que s'obté presumint de ser diputat europeu (perquè no té res més aquest regal caigut del cel) són tan rendibles que val la pena fer l'esforç de pujar a l'avió enlloc d'anar al metge quan creix la glàndula que no toca?

Un moment... Ara ho veig. Cada quin temps hi ha eleccions al PE? Cada quatre anys? Ara ho entenc. Segons la legislació vigent, una treballadora que va de part té dret a quatre mesos de sou per maternitat, setmana més setmana menys. Una eurodiputada mallorquina que ha begut des de ben petita de les fonts del PP balear es deu pensar que té dret a quatre anys de baixa, fins i tot per un simple constipat.Ai aquests polítics illencs (sobretot els del PP, ja ho sé)! Que ho són de pillos...
Miquel Vicens Escandell.Esporles.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per C, fa mes de 11 anys
Ya sé que no es lo que pregunta pero ignoro si Conxa conoce, que tanto los jardines como la casa de Raixa permanecían cerrados por obras,
Valoració:0menosmas
Per Deià, fa mes de 11 anys
Si a Sóller consentiu pagar per anar al vostre poble, es normal que vegeu correcte el carril bici. Alguna tallada li deveu treure.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris