muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

Deficient i perillós funcionament del tren

Sr. director:
Li agraïrem la publicació de la següent carta al seu diari. Com a usuaris i usuàries del tren només podem manifestar momentàniament la nostra decepció davant els nous gestors de l'administració d'aquest tan important i necessari servei públic.

Ja sabem que les coses no es poden canviar de bones a primeres. Tanmateix no demanam ara cap canvi estructural del servei, que sí que, d'altra banda, ambicionam, i sobretot quan els governants actuals ens són molt propers i en els seus programes electorals han manifestat una decidida aposta pel transport públic, com no pot ser d'altra manera.

Els cas és que ja es repeteix en massa frequència que els trens, a les hores punta, no arriben d'hora i, a més, amb menys vagons que els que pertoca, la qual cosa fa que la gent, no tan sols hagi d'anar dreta a partir d'algunes estacions, sinó que, a més, les condicions amb les quals ha de viatjar no siguin gens òptimes pels nivells de seguretat mínimament acceptables. Ja s'han donat casos de persones que s'han marejat i que han hagut de sortir del tren a alguna estació sense poder continuar el trajecte per les raons indicades de salut i força major. Què s'espera a actuar, que passi alguna desgràcia?

Sabem que no es poden posar més vagons per problemes tècnics amb les andanes de les estacions, però repetim, ja massa sovint els vagons a aquestes hores són encara menys que els que permeten les esmentades andanes. A més, si no es poden posar més vagons és evident que s'han de prendre altres mesures que són a hores d'ara més que imprescindibles, com la d'augmentar les freqüències, almenys en aquestes hores d'entrada i sortida a les feines, escoles, etc.

Si es va poder fer pel Dijous Bo per què no es pot fer cada dia? Amb l'agreujant que aquest mateix Dijous Bo va semblar que era més important dur la gent a la festa que a la feina, ja que, els que havíem d'arribar a Palma a complir amb les nostres obligacions laborals vàrem tornar a arribar tard als nostres llocs de treball.

Avui, a més, ens hem assabentat per la premsa que la gerència ha anul·lat la reunió que tenia prevista amb l'Associació dels Usuaris del Tren. Sabem, també a través dels mitjans de comunicació, que es pretén dur el tren a altres indrets, concretament fins a Alcúdia i Cala Rajada. Òbviament no tan sols hi estam d'acord sinó que creiem que s'hauria d'estendre aquest servei també a més llocs de l'Illa, com la comarca del Migjorn, per posar un exemple. Entenem que aquesta política ha de ser prevista més a llarg termini que a la curta distància en què ens trobam ara, on la ferida, senyors i senyores de l'SFM, comença a sagnar. És del tot necessària, per tant, l'assistència mèdica immediata.

A les persones usuàries del tren no ens ha reportat cap avantatge fins aleshores aquesta gran macroestació de Ciutat. Poseu-hi més usuaris d'Alcúdia i Cala Rajada i això acabarà de rebentar. És la millora del servei actual el que s'ha de promoure i corregir amb urgència. El ciutadà, per les raons que sigui, ja ha fet, com podem veure cada dia els qui l'usam de fa temps, una decidida aposta pel transport públic. No és l'hora, i precisament en aquests moments de canvi cap a un govern de progrés, de fer-los tornar enrere en la seva, en principi, tan encertada decisió.

Antoni Gomila Borràs i Apol·lònia Crespi Sureda.

(Rebuda per e-mail).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris