muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Eppur si muove

Aquests darrers dies estam passant coses, coses importants que els llibres d'història en el futur tindran en lletra negreta. Hem estat testimonis d'una visita al Marroc per part de cap de l'estat espanyol, del tot infructuosa, pareix ésser que el Govern marroquí , s'ha emprenyat força i ha qualificat de mostra de colonialisme la visita. Fa poques hores ha estat televisat a totes les televisions la intervenció del cap de l'estat espanyol a una «Cumbre latinoamericana», on hi ha hagut una picabaralla, entre diversos mandataris poc afortunada.

No menys cert és que hi ha previst un referèndum per saber si els bascs volen l'autodeterminació i que ja hi ha data pel referèndum per la independència de Catalunya. Espanya, és un híbrid, un estat que no ha arribat a prendre la forma mai, per que en el món de les idees mai ha estat una idea superior, i tard o d'hora acabarà essent el que li toca ser, no hi ha cap dubte, Castella i algunes terres més.

A Madrid hi ha nervis, s'estan adonant que el sistema trontolla, la història pesa com una pedra de mil tones i està marcant el destí futur de nous estats que seran el que havien de ser fa molts anys, cents d'anys , com deia el savi, encara que no es vulgui, la cosa es mou, Catalunya serà independent, un gran estat dins Europa, i els mallorquins on volem estar?, aquesta serà una qüestió a debatre en un futur no massa llunyà.

Tomeu Binimelis Matemales. (Rebuda per e-mail)

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris