algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

No tot val, en política

És ben cert que el que coemnça malament, ha d'acabar malament. L'anterior govern imposà l'hospital a Son Espases. Tothom estava d'acord en la necessitat d'un nou centre sanitari, però no en la ubicació, i en lloc de cercar el màxim consens, tirà pel dret i es conformà amb la seva esquifida majoria parlamentària, sense escoltar ningú.

Però més dolorós encara és que aquells que prometeren en campanya aturar el desastre de Son Espases ara ens diguin que pel nostre bé han d'acabar la malifeta, tot i el «mal de cor» que puguin sentir per fer-ho així.

Estam farts que els polítics ens tractin com infants, o pitjor encara, directament com imbècils. A qui volen fer creure que l'essencial per justificar la continuïtat de Son Espases no ho han pogut esbrinar fins fa poques setmanes? El retard que implicaria el canvi d'ubicació, les multimilionàries indemnitzacions i els problemes en la reforma de Son Dureta eren més que previsibles. Aprofitaren l'afer Son Espases, però mai no l'estudiaren amb seriositat ni amb interès. O no creien que guanyarien les eleccions o són realment cínics.

Però assolir el govern no ho justifica tot. No justifica l'engany. Arribar al govern per canviar coses, per millorar-les, des d'aquests pilars ètics?Però el rosari de decepcions no acaba. Som votants del Bloc i no ens basta que es pronunciïn en contra de la decisió de govern, del qual encara formen part.Els partits i les opcions a l'esquerra del PSOE sempre es justifiquen com a necessaris per condicionar la praxi política d'un futur govern de pacte. Bona manera de demostrar-ho!

Primer de tot per coherència, en segon lloc per dignitat i en tercer lloc per visió electoral, la posició més encertada pels membres del Bloc és abandonar aquest govern. Serà sobretot el Bloc qui pagarà el desgast de la decisió de Son Espases, perquè mentre hi hagi un PP hi haurà un PSOE, però no podem assegurar el mateix per a les opcions a la seva esquerra. El votant d'aquestes opcions sol tenir una major consciència crítica i alhora sol ser molt més exigent.

Sortir del govern no vol dir entregar-lo al PP. Per què no condicionar-lo des del Parlament? Amb pactes puntuals, condicionant els pressuposts ... Qui ha de memester qui: el govern el suport del Bloc, o els representants del Bloc les cadires del govern? Què ens volen fer creure ara: que han de continuar en el govern per redreçar-lo, per condicionar-lo? El primer mal glop ja se l'han empassat, i és el que més costa. Per als que vendran ja hi estaran avesats.Ara com ara la pregunta que resta sense resposta és qui ens queda per poder votar? Ens ho posau ben difícil.

Pere Artigues Bonet i Mercè Mas Mora. (Rebuda per e-mail).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris