nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

De dia al país de la segregació sexual

La mare i la filla esmorzen juntes a la cuina. El pare i el fill ho fan al menjador. L'al·lota acut al col·legi femení al seu autobús femení. Els al·lots al masculí al seu autobús masculí.

La mare va al seu treball, on sols treballen dones i el pare al seu on sol ho fan homes. A mig matí la mare pren un cafè a l'espai reservat a dones de la cafeteria i el pare al dels homes.

Els queda temps abans del sopar i decideixen anar al cine: mare i filla en horari de dones i pare i fill en horari d'homes. Mengen una hamburguesa, mare i filla de carn de vaca, pare i fill de carn de brau. Després, veuran els avis: mare i filla a l'àvia, pare i fill a l'avi.

Decideixen tornar caminant, ja que llueix el sol, que encara que és masculí, escalfa a tots/es per igual. Això sí, mare i filla per la vorera de dones, pare i fill per la d'homes. De camí, passen pel supermercat: el de dones (a la vorera de dones) té en oferta la llet. El d'homes (a la vorera d'homes i molt més petit) el whisky. L'hora del sopar ha arribat: mare i filla a la cuina, pare i fill al menjador. I abans de dormir, una mica de televisió. Mare i filla a la sala de dones veuen programació femenina. Pare i fill a la sala d'homes veuen programació masculina, és a dir: futbol.

I arriba l'hora de dormir... la filla al seu dormitori i el fill en el seu. Pare i mare separats, ja que per a això van gestar «in vitro». La nit es tanca ja, al país de la segregació sexual i encara que la lluna és femenina, il·lumina a tots/es per igual.

Però aquest país, no és on jo vull viure. Per la coeducació d'al·lots i al·lotes junts a les escoles!

Ma José Varela Pou. Lobby de Dones de Mallorca (Rebuda per e-mail).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris