nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Salamanca. Records i triomfs cubans

Sense cap dubte la bellíssima i històrica ciutat espanyola de Salamanca quant a batre record esportius i polítics mundials es refereix, se li dóna bé a Cuba.

Va ser a Salamanca, el 8 de setembre de l998 que Javier Sotomayor (salta núvols) va batre el seu propi rècord mundial de salt d'alçada de 2.43, saltant 2.45, actual i probablement per molt temps, rècord mundial; per això l'estadi salamantí d'atletisme porta el seu nom.

Recentment, també a Salamanca, en la XV Cimera Iberoamericana, la Revolució Cubana i seu màxim dirigent Fidel Castro van aconseguir, malgrat totes les pressions i xantatges mafiosos de l'Administració Feixista-Terrorista de W. Bush, dues importantíssimes i històriques resolucions; la primera, condemnar Estats Units i per primera vegada anomenar el problema pel seu nom, «bloqueig» i no «embargament», com volia l'Imperi. L'altra resolució no menys important és la de demanar a Estats Units que extradigui a Veneçuela o jutgi el terrorista convicte i confés més sanguinari de l'hemisferi, Posada Carriles, acusat, entre molts altres crims, d'haver estat el màxim responsable de l'explosió (any 1976) d'un avió civil de Cubana d'Aviació, en la qual van morir 73 civils innocents, etc.

Per si no bastàs, també a Salamanca, ha tingut lloc la major manifestació feta en aquesta ciutat (un altre rècord) de suport a les revolucions cubana i veneçolana, més de 15.000 persones, malgrat les traves i obstacles «democràticos» de l'Ajuntament de Salamanca governats pel PP (Aznar) perquè no es dugués a terme.

Al contrari, la manifestació anticastrista i antichavista, que disposava de totes les garanties, ajuts econòmics i suport del batle d'extrema dreta d'aquesta ciutat, tot just va tenir, segons fonts de la mateixa Policia municipal, menys de 250 participants.

No hi ha dubte que Salamanca i el seu poble, malgrat el seu actual batle ultradretà, estarà històricament sempre lligada a Cuba i la seva revolució.

Es pot afirmar, si recordam el Ché Guevara, que els iberoamericans han dit basta i s'han llançat a caminar.

Bartolomé Sancho Morey. (Rebuda per e-mail).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris