nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Els professionals de la carretera

Els camioners estan amb la mosca darrere l'orella amb el futur carnet per punts. Al costat d'ells, tots els professionals que es passen el dia treballant a la carretera com els missatgers o taxistes, encara que aquests últims ja estan acostumats a queixar-se de tot i solucionar els problemes amb vagues col·lectives.

Si el futur carnet ofereix 12 punts als conductors, no és per gastar-los. és per donar un marge d'error raonable als conductors. Els professionals demanen un augment de puntuació i jo pens que haurien de tenir la meitat dels punts. Efectivament, passen el dia a la carretera i això és un risc major per als conductors que els pateixen.

És freqüent veure en algunes carreteres camions que no respecten el límit de velocitat i intimiden els cotxes que tenen davant. Molts d'ells, a causa de les parades obligatòries als bars de carretera i la solitud, es veuen acompanyats per «la cerveseta» i això és una imprudència.

Si els professionals disposen de més punts per gastar serà menor la preocupació i augmentaran les distraccions i accidents en una professió perquè l'únic requisit per treballar és tenir un permís de circulació i diners per comprar un camió.

Hi ha molt irresponsable solt i el fet de treballar tot el dia en la carretera els fa creure que en són els amos. Són molt pocs, per posar un exemple, els taxistes que usen l'intermitent per canviar de carril, això sí, els llums d'emergència i la frenada de cop per atendre un turista despistat estan a l'ordre del dia.

Eduardo Cassano. (Rebuda per e-mail).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris