algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

El terrorisme de la carretera

La consellera d'Interior alerta que aquest mes d'agost serà un dels pitjors en nombre de morts a la carretera. Sembla que ja ningú, ni els fabricants de cotxes, no pot contradir el fet que el binomi cotxe-carretera ha esdevingut una pandèmia del nostres temps.

De tota manera, potser el que està passant és que la carretera ja, a hores d'ara, s'ha convertit en una altra forma més de terrorisme. En aquest sentit caldria preguntar-se què és realment el terrorisme? Segons el pensador i escriptor germànic Hans Magnus Enzensberger, el terrorisme és una propietat estructural de la nostra civilització. No és això mateix el que representen avui dia els accidents de trànsit a la carretera? Per altra banda, l'escriptor nord-americà Don Delillo ha reconegut que el furor fonamentalista del terrorisme contra la modernitat està profundament impregnat per aquesta mateixa modernitat. No succeeix això també amb els accidents a la carretera?

En resum, que el binomi cotxe-carretera és una molt mala peça al teler per a la nostra democràcia i la nostra civilització, per la qual cosa la promoció del transport públic no és només una opció política i econòmica molt racional, eficient i sostenible, sinó que representa, sobretot, salvar moltes vides humanes.

Josep M. Loste i Romero. (Rebuda per e-mail).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris