muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Payeras

El senyor Payeras ha signat uns quants articles aquest estiu fets amb el mateix motlle. En tots destaca i justifica les accions més polèmiques del govern Matas amb un únic argument: que la culpa és del Pacte de Progrés, especialment del PSM, per la seva ineficàcia. D'aquesta manera, les autopistes o el canal de televisió autonòmic queden, segons el columnista, fora de tot pecat.

Evidentment, no hi estic d'acord. A més, no és difícil rebatre els seus inconnexos arguments. Però, per qüestió d'espai aniré directe a allò que més m'ataca de nervis. I això és que compara la gestió de l'actual govern amb la del Pacte sense posar tots els elements a la balança. I això és demagògia.

Per una banda, qualifica d'inepte el Pacte de Progrés, però omet de manera sistemàtica les condicions en què va haver de dur a terme les seves tasques. Per començar, cal recordar que el Pacte no ha governat els darrers cent anys. I també que UM en formava part, amb tot el que això duu implícit. I després, un ha de pensar que el PP governava duríssimament a Madrid i sotmetia el Govern de les Illes Balears a una asfíxia mediàtica, econòmica i judicial brutal. El pacte tenia un pla de carreteres i trens pel qual no va arribar cap duro, ni cap possibilitat d'endeutar-se. Es varen haver de gestionar l'educació i la sanitat amb una dotació insuficient, que féu el PP... Totes les lleis del Govern eren enviades a algun Tribunal Superior... Tot valia, fins i tot campanyes contra el turisme, perfectament orquestrades amb la patronal del sector. Etcètera, etcètera, etcètera.

I per altra banda ignora deliberadament el deute públic en què Matas ens ha enfangat i les conseqüències que tard o d'hora patirem.

Josep Coll. (Rebuda per e-mail).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris