muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Història d'uns enganys

En temps del batle Sr. Fageda, tot van ser alegries perquè s'havien cedit els terrenys per construir el parc de les Estacions amb el lema «ja tenim Parc». Es va informar a bombo i platerets en tots els diaris del tipus de parc que es construiria unint el nou parc amb la plaça d'Espanya. Van començar les esmentades obres avisant en reiterades ocasions del tall de trànsit per soterrar les Avingudes i unir els dos espais verds... Conclusió... al final unes avingudes convertides en via ràpida, més asfalt i una via on no hi ha ningú que circuli a la velocitat permesa.

La publicitat de la unió de les dues zones verdes va quedar en paper mullat i ens van deixar una plaça d'Espanya mancada de tot caràcter, cosa que sí tenia abans. Només hi feia falta una restauració que conservàs el mateix estil... Això va ser només el principi... però almenys teníem un parc.

L'estratègia del consistori que el va precedir va ser abandonar el parc a la seva sort, tant en el seu manteniment com en vigilància, que va ser nul, per després argumentar que l'esmentat parc estava en deplorables condicions en tots els sentits i així no tenir l'oposició dels veïns per destruir-lo i construir el que els vengués de gust, malversant els diners de tots els ciutadans quan encara no estava acabat de pagar i excusant-se en el soterrament de les vies del tren. Amb Jacint Verdaguer estam assistint a més del mateix: empren la falta de solidaritat dels veïns amb la resta de la ciutadania per continuar fent de les seves una vegada més. Carreteres en lloc del «parc Central» promès. Enfrontant els veïns de les diferents barriades contant enganys, «argumentat el Sr. Àlvaro Gijón que com Jacint Verdaguer és un carrer, com a tot carrer a Palma han de passar-hi cotxes»; un argument, com tots els que usen, gens sòlid.

Va desembarcar gran part del consistori en una aula del col·legi de Son Oliva, on la meitat dels assistents eren gent del consistori i afins que no tenien res a veure amb la barriada. I el més greu de tot és que a les preguntes dels assistents veïnals, alguns presents del consistori van desqualificar amb insults les preguntes formulades. Tanta sort que era una reunió informativa...

Aquest consistori és partidista, irrespectuós, fa el sord a les propostes dels veïns i vetla només pels interessos d'uns pocs, que sens dubte no són veïns de les barriades afectades. Parlen d'unir els barris quan fan tot el contrari; per molt que s'inventin paraules com bulevard, en realitat el que volen construir és una via ràpida per on circularan cada dia 15.000 cotxes o més. Ara denominen un «jardí urbà» a l'abans parc de les Estacions, quan en realitat serà una altra plaça amb ciment, això sí, amb alguns arbres i gespa de la Mediterrània.

Esper i desig que tots els ciutadans ens adonem del que diuen i fan, o diuen i no fan, i que en prenguem bona nota. Només ens queda no votar-los més, pel bé de tothom.

Julià Bujosa Balaguer. (Rebuda per e-mail).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris